Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 21 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/01/21/v-ednanni-sila-i-mits-derzhavi.htm
культура, 21 січня 2022

В єднанні сила і міць держави


22 січня1919 року на Софійській площі в Києві було урочисто проголошено Акт злуки двох держав: Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Збулась віковічна мрія нашого народу: роз’єднані частини України об’єдналися в єдину соборну держави.


Напередодні свята Соборності  колектив бібліотеки – філії №8, що на «Шкільному», підготував та провів історичне досьє «В єднанні сила і міць держави»  для своїх користувачів та гостей . 


В читальній залі  була представлена тематична полиця «В єдності сила», всі зацікавлені мали можливість ознайомитися з інформацією про становлення України, як соборної держави .


Протягом дня бажаючі могли переглянути відеофільм «Соборність. Виклик довжиною в століття» та відео презентацію «День Соборності». Глядачі мали можливість поділитися думками та враженнями від перегляду.


Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Соборна Україна – це повернення окупованих Криму і частин Донеччини та Луганщини. Тому соборність залишається головною метою національних завдань.


1441Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: