Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 14 січня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/01/14/ih-ob-ednue-im-ja-vasil.htm
культура, 14 січня 2022

Їх об'єднує ім'я Василь


14 січня відзначається Новий рік за старим стилем і день Василя Великого. Шанують цього святого, як покровителя землеробства, тому традиційним обрядом у цей день було засівання і щедрування.


Ім’я Василь є досить популярним в Україні, зокрема серед творчих особистостей. На одному з розділів виставки «Магія імен» у центральній міській бібліотеці ім. В. Панченка представлені книги письменників і поетів - Василя Стефаника, Василя Стуса, Василя Симоненка, Василя Барка, Василя Шкляра, Василя Карп'юка, Василя Махна, Василя Земляка, Василя Шевчука, Василя Босовича, Василя Слапчука, Василя Бондаря, Василя Сухомлинського.



Також можна докладніше дізнатися про художника, одного із засновників школи українського монументального живопису, ілюстратора шевченківського “Кобзаря” - Василя Седляра та українського видатного оперного співака, соліста Паризької національної опери, волонтера, учасника бойових дій під час війни на Сході України з позивним “Міф”, Героя України (посмертно) - Василя Сліпака.


А ми вітаємо всіх Василів – і великих, і малих - з Днем Ангела! Бажаємо вам міцного здоров’я, мудрості та життєвої наснаги!


2458Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: