Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Центральна міська бібліотека для дітей
Дата: 3 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/11/03/visoka-misija-movi.htm
культура, 3 листопада 2021

Висока місія мови

Центральна міська бібліотека для дітей


З нагоди Дня української писемності та мови у Центральній міській бібліотеці для дітей пройшов День бібліографії «Висока місія мови».

 

Бібліотекарі дали чудову можливість своїм відвідувачам простежити за історією розвитку культури слов'янських народів та здійснити подорож до витоків української писемності.

 

Усе починається зі слова, а отже, з рідної мови  У цьому присутні впевнились, переглянувши  відеоколаж  «Як писемність зародилася» та слайд-презентацію «Топ-10 цікавих фактів про українську мову». Матеріали книжкової виставки «Українська книга високого рейтингу» впродовж Дня знайомила відвідувачів закладу із літописами, фольклорними творами,  вагомими і визнаними у світі, класичною і сучасною українською літературою. 


Своєрідним іспитом на знання української мови і літератури стали інтелектуальний конкурс «Знавці рідної мови», мовний пінг-понг «Мовні перлини для кожної дитини» та бібліографічна гра «Переверти слів». Діти з  ентузіазмом виправляли граматичні помилки, підбирали синоніми до слів, розшифровували ребуси та фразеологічні звороти. Емоційне задоволення отримали читачі і під час фольк-години «Прислів'я та приказки – життєві підказки». Продемонстровані знання дали підстави стверджувати, що вікова народна  мудрість українців живе  і розвивається, адже приваблива та  зрозуміла навіть дітям. 


Протягом Дня бібліотекарі закликали відвідувачів активніше опановувати українську мову та підвищувати  свою культуру мовлення.  Для цієї місії  у  закладі є розкішні запаси: україномовні видання, словники, довідники, збірки поетичних творів, афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову.  До послуг читачів  і україномовні веб-сайти. 


2602Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: