Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 6 травня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/05/06/geroiv-pam-jataem-imena.htm
культура, 6 травня 2021

Героїв пам’ятаєм імена


Важко знайти слова, гідні того подвигу, що зробили люди, які пережили Другу  світову війну. Наш борг зберегти пам'ять про кожного героя тієї війни. Фоточелендж «Героїв пам’ятаєм імена», присвячений 76-й річниці Перемоги у тій війні.


Сьогодні користувачі бібліотеки №5 розповідали про своїх рідних, чиї долі обпалила війна. Не всі вони здійснювали героїчні вчинки, але для нас вони – герої. Герої вже тому, що мужньо зустріли і витримали випробування, які випали на їх долю.

   

Мешканці прилеглих до бібліотеки вулиць згадали добрим словом Чинченка Володимира Івановича, колишнього сусіда та активного читача. Вже кілька років немає його серед нас. Бібліотекарі часто бачили його у читальному залі. Він був добрим, чуйним, освіченим, інтелігентним чоловіком. Був матросом, отримав контузію першого ж дня війни.  Довелося матросу Чинченку повоювати і на суші - у кінці 1941 року  у суворих умовах Заполяр’я. Коли розповідав про те, зізнавався, що й досі від одного спогаду холод гуляє за спиною. І ще казав, що пам’ятає усіх, з ким довелося зустрітися на дорогах війни, і живих, і мертвих.


Бібліотекарі закликали у соцмережах всіх небайдужих розповісти про відомих їм учасників Другої світової – на знак того, що їх страждання і подвиг не зітреться з пам’яті народу.


Детальніша інформація на сайті нашої бібліотеки: http://biblioteka-filiya5.edukit.kr.ua/


2143Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: