Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 26 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/04/26/chornobil-bil-i-pam-jat-vichni.htm
культура, 26 квітня 2021

Чорнобиль…Біль і пам’ять вічні


Цими днями весь світ відзначає сумну дату Чорнобильської трагедії. В 35-ті роковини ми згадуємо трагічні події і говоримо, що подібне ніколи не має повторитися знову.

    

Напередодні Дня Чорнобильської трагедії в бібліотеці-філії для дітей №12  відбулася  година пам’яті «Чорнобиль…Біль і пам’ять вічні». Захід проведено з метою згадати про трагедію віку – вибух на ЧАЕС, поглибити знання молодого покоління про неї, вшанувати ліквідаторів, виховувати почуття поваги і пам’яті до трагічних сторінок історії України. Дітям розповіли про хронологію подій на ЧАЕС і про ліквідаторів аварії: пожежників, лікарів, військовослужбовців, які рятували станцію і людей. Бажаючі переглянули документальний фільм «Мужність та біль Чорнобиля».

    

До уваги відвідувачів оформлено  книжкову виставку, на якій було   представлено видання, що детально описують події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України та світу.

    

Проходять роки після аварії, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису.


1896Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: