Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Тетяна Костенко – науковий співробітник відділу Музею мистецтв – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 1 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/04/01/vidkrilasja-ekspozitsija-tvoriv-alli-preobrazhenskoi-roniker-do-60-richchja-vid-dnja-narodzhennja.htm
культура, 1 квітня 2021

Відкрилася експозиція творів Алли Преображенської-Ронікер до 60-річчя від дня народження

Тетяна Костенко – науковий співробітник відділу Музею мистецтв – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


31 березня 2021 року у Музеї мистецтв розгорнуто експозицію творів Алли Преображенської - Ронікер до 60-річчя з дня народження. 


Алла  Володимирівна  народилася  в  1961  році у м. Знам’янці Кіровоградської області в творчій родині. Дід був художником, а батько все життя малював і взагалі – дуже любив мистецтво, він же і став її першим вчителем. Пізніше Алла відвідувала гуртки та художні студії, але головні «мистецькі відкриття» робила самостійно. У 1984 році вона закінчила Кіровоградський державний інститут сільгоспмашинобудування (нині Центральноукраїнський національний технічний університет) і до 1996 року працювала інженером – конструктором на  заводі «Сільмаш» у Білій     Церкві, ставши автором власних технологічних  розробок. Але при цьому не зраджувала справі жертовного служіння образотворчому мистецтву. Тому                 і безперервно малювала, вдумливо вдивляючись у навколишній світ, не втомлюючись захоплюватися і дивуватися його  різноманіттю та знаходячи на кожному кроці щось цікаве, виразне, значуще. Як говорить сама Алла: «Такий вже у мене характер: що  задумала – йду до кінця, тим  більше, що без творчості себе просто не уявляю».


У 2016 році в Кіровоградському обласному художньому музеї (нині Музеї мистецтв) було відкрито виставку художніх творів Алли Преображенської – Ронікер «REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ», яка була присвячена Україні та її сучасному відродженню. 


Красномовною ознакою її активного творчого життя стали чисельні персональні виставки художниці: «Життя» – в Центральному будинку  художника (м. Київ,2001 р.), «Amarilis» - в Центральному виставковому залі  м.Бланес (Іспанія,  2003  р.), відкриття  власної   галереї «Alla Art Gallery» (м.Біла Церква), спільна виставка в галереї «Butterfly» (м. Нью-Джерсі, США, 2010 р.), «Париж і Київ.  Знайомі  обриси» - виставка у Музеї  історії  міста   Києва  (м.Київ, 2010р.), «Котель» -  в  музеї Шолом - Алейхема (м.Київ, 2011 р.), «Минуле і теперішнє» - виставка в Українському фонді культури  (м.Київ, 2011 р.), персональна виставка в «TwinsGallery», (м. Київ, 2013 р., 2014 р., 2015   р.), персональна виставка в галереї (м. Рим, Італія, 2014  р.); «Модерн – епоха жіночності» - персональна виставка в музеї історії Києва (м. Київ, 2015 р.); «Ієрусалим» - персональна  виставка в музеї «Євреї в Латвії», (м. Рига, Латвія, 2015 р.); «Меморіали холокоста в Латвії»  -  персональна  виставка  в  музеї  «Євреї  в Латвії», (м. Рига, Латвія. 2016 р.), «Revival. Ukraine. Возрождение» - персональна  виставка в музеї історії Києва(м. Київ, 2016 р.).


Працює художниця швидко й легко, передаючи враження миттєвості – без замальовок, одразу на світлий ґрунт полотна. Роботи Алли Преображенської мандрують по всьому світу: Латвія, Естонія, Казахстан, Фінляндія, Італія, Польща, Іспанія, Америка…


В даній експозиції представлені роботи з фондового зібрання Музею мистецтв. Це роботи на яких зображені архітектурні споруди міста Кропивницького та міста Біла Церква: «Синагога» (2015), «Старий млин. Місто Біла Церква»  (2010), «На Дворцовій» (2015), «Соняшники» (2011), «На розі вулиці Гоголя»  (2015).





   


1233Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: