Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 26 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2015/03/26/oblasnomu-teatru-ljalok-75-foto-.htm
культура, 26 березня 2015

Обласному театру ляльок – 75 (ФОТО)

сайт Кіровоградської ОДА


Кіровоградському академічному обласному театру ляльок виповнилося 75 років.


З цієї нагоди у театрі відбулися урочистості, повідомляє прес-служба ОДА.


З ювілеєм колектив привітали заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко та голова облради Олександр Чорноіваненко. 




За 75 років мистецької діяльності акторами зіграно безліч ролей, поставлено сотні вистав, на яких виховано п’ять поколінь маленьких глядачів. Тисячі міст та містечок відвідали із виїзними виставами актори обласного театру ляльок, що став одним із найвизначніших культурних закладів для дітей та дорослих на Кіровоградщині.


Довідково.


Початок своєї історії Кіровоградський обласний театр ляльок бере у довоєнні роки. Після утворення Кіровоградської області, у січні 1939 року, перед жителями міста постало чимало завдань господарського і культурного характеру. Серед них - питання організації дитячого театру. З цією метою комітетом у справах мистецтв були відібрані найкращі учасники гуртків художньої самодіяльності у складі: О. Шульги,  М.Мартинюка, О. Заболотного, К. Корданець, А.Герасимчука і направлені до Києва на курси акторів-ляльководів. А вже в липні 1939 року газета «Кіровоградська правда» опублікувала звіт колективу: «Днями наша група закінчує курси, і ми повертаємося до Кіровограда. Одночасно з навчанням ми підготували виставу «Троє поросят» у постановці Володимира Козловського. 


2 квітня 1941 року наказом за №174 комітет у справах мистецтв при Раді народних комісарів СРСР затвердив Статут Кіровоградського державного  обласного пересувного театру ляльок.  На той час директором театру був Волченко Г.І., а режисером – Щербаков П.С. У репертуарі театру вже були 4 вистави: «Троє поросят», «По щучому велінню», «Гусеня» та «Юні патріоти». 


4402Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: