Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 11 квітня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2013/04/11/vistavka-fotorobit-anastasii-shkodi.htm
культура, 11 квітня 2013

Виставка фоторобіт Анастасії Шкоди

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

        Шкода Анастасія Вікторівна народилася 17 травня 1991 року в м. Знам'янка Кіровоградської області. В 2008 році закінчила Знам’янську ЗОШ № 2. Анастасія є нащадком славетного роду Т.Г. Шевченка.

        24 вересня 2005 року під час шкільної екскурсії на території державного музею-заповідника Івана Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія», де традиційно проходило Всеукраїнське свято театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти, стався нещасний випадок; на 14-річну дівчину впав цегляний стовп. Внаслідок цього Настя отримала тяжку травму хребта та легень. Далі дві операції і фактично рік повної нерухомості. У жовтні 2006 року від інсульту померла мати Анастасії. Дівчина залишилась повною сиротою.

       В грудні 2007 року в Кіровоградському прес-клубі реформ було відкрито першу персональну виставку робіт юної художниці.

      Паралельно із малюванням юна художниця захоплюється фотографією. Її вчителем у фотографуванні став Володимир Дурнов, друг сім'ї, член Національної спілки фотохудожників України, відмінник народної освіти України, котрий свого часу працював керівником дитячо-юнацької фото-кіно-відеостудії «Надія» Знам'янської СЮТ (станції юних техніків).

      Роботи Анастасії були представлені на багатьох художніх виставках, її численні персональні виставки проходили в Кіровоградському обласному художньому музеї, у його відділі картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», в Національному заповіднику  «Софія Київська», в краєзнавчому музеї м. Знам'янка та багатьох інших виставкових залах.

     Анастасія багатогранна особистість. Займається танцями на візках, приймає участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Створює чудові художні твори, має гарні фотороботи, пише вірші. Навчається на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

       У червні 2009 року Анастасія Шкода стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації  «За творчі досягнення».

В експозиції, яка відкрилася в БК  «Авіатор», представлені фотографії Анастасії Шкоди, присвячені темі дитинства та людям на інвалідних візках.

4868Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: