Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: таблоїд
Автор:
Дата: 6 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/tabloid/2016/08/06/u-kropivnitskomu-v-tvorchomu-prostori-lotnoi-akademii-vidbuvsja-festival-amerikanskogo-kino-nezalezhnist-.htm
таблоїд, 6 серпня 2016

У Кропивницькому, в творчому просторі Льотної Академії, відбувся фестиваль Американського Кіно "Незалежність"


У Кропивницькому, в творчому просторі Льотної Академії, на третьому поверсі головного корпусу, в найбільшій у місті навчальній аудиторії, відбувся показ кіно від AIFF/Фестиваль Американського Кіно "Незалежність" за підтримки Посольства США в Україні та American Film Showcase. 


Вхід на фестиваль був вільним.


Фільми транслювались англійською мовою з українськими субтитрами.


Першим у списку перегляду була комедія 2014 року під назвою «Знайомтесь: Cімейство Пател".  


Це комедія зі справжнього життя про Раві Патела – майже 30-річного американця індійського походження, який втрапляє в любовний трикутник між жінкою його мрій та своїми батьками. Сестра Раві почала фільмування просто, як домашнє відео, яке зрештою  перетворилося у  смішний та несамовитий фільм, який показує, чому кохання є справою всієї родини. 


Наступним  у списку переглядів  був фільм 2014 року під назвою «Живі всередині», який показує соціального працівника Дена Коена, засновника неприбуткової організації «Music & Memory» та його боротьбу проти непрацездатної системи охорони здоров’я, аби довести здатність музики боротись із втратою пам’яті та допомагати відновити глибинне розуміння свого “я” всім, хто страждає від такої недуги. Россато-Беннетт відвідує членів родин, які стали свідками дивовижного ефекту особистісної музики на їхніх близьких. Також він проводить захопливі розмови з експертами, зокрема з визнаним невропатологом, автором бестселера “Музикофілія: Розповіді про музику та мозок” Олівером Саксом та музикантом, автором пісні Don’t Worry, Be Happy. 


Також на фестивалі Американського Кіно "Незалежність"  було переглянуто фільм 2013 року під назвою «Вулиця для всіх». 


Стрічка висвітлює життя й творчий шлях уславлених нью-йоркських вуличних фотографів та показує незрівнянне місто, що протягом десятиліть надихало митців.

 

“Вулиця для всіх” вшановує дух вуличної фотографії, шляхом кінодослідження Нью-Йорку й фіксує його внутрішні потоки, виняткову стійкість та, часом, раптову небезпеку, звичну для цих митців. 


Також на фестивалі всі бажаючі мали можливість прослухати лекцію  Надії Заварової  під назвою "Альфред Гічкок – людина, що забагато знала про кіно" та подивитися фільм А.Гічкока. Лекція була присвячена життю та кар'єрі славетного американо-британського режисера Альфреда Гічкока, який опанував майже всі можливі кіно-професії, зняв класичні фільми та подарував жанру "трилера" нове, сповнене гумором та шпигунсько-детективним шармом життя.  Як казав Альфред Гічкок: «Я роблю фільми так, як Шекспір писав свої п'єси - для публіки», - і він не лукавив.  Він  вмів створювати справжні шедеври, залишаючись в рамках мейнстріма для глядача.


Всі присутні на фестивалі також мали можливість поспілкуватися за чашкою чаю та кави. 


6451Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: