Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Вікторія Талашкевич
Дата: 28 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/07/28/ukraintsi-ta-ukraintsi-vchatsja-gotuvati-suhi-supi-ta-borschi.htm
суспільство, 28 липня 2022

Українці та українці вчаться готувати сухі супи та борщі

Вікторія Талашкевич

У межах проєкту «Кулінарні корифеї», що його втілює громадська організація "Прес-клуб реформ", відбувається серія тематичних вебінарів під назвою «Мистецтво готувати і допомагати».

Справа в тім, що волонтерам є, чим пишатися - з початку втілення проекту "Кулінарні корифеї" спільнота "Годуємо патріотів!" нафасувала майже двадцять тисяч пакетів супів, а з початку роботи спільноти, яка стартувала у лютому цього року, понад тридцять три тисячі пакетів. Слідкувати за діяльністю спільноти та долучатися можна у соціальних мережах.

Що стосується поширення досвіду, то, станом на сьогодні вже пройшло два вебінари, попереду - ще вісім. Проходять вони на платформі Zoom, і на участь у заняттях записалися понад 200 людей з усіх куточків України.

Під час навчальних заходів представники і представниці спільноти волонтерів "Годуємо патріотів!" розповідають про історію створення ініціативи з приготування сухих супів та борщів у Кропивницькому з 2014 по 2022 роки, а також про те, як зібрати команду та налагодити взаємодію із партнерами, де купити пакети та що має бути на етикетках, як налагодити логістику.

Модерує вебінари партнерка проєкту «Кулінарні корифеї», очільниця Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко. Відео з вебінарів публікується у YouTube каналі агенції: будь ласка, підписуйтесь, переглядайте, поширюйте:


Організатори просвітницького заходу діляться рецептурами сухих супів та борщів, а також секретами сушіння зелені та овочів, розказують, як чатбот допомагає інформувати спільноту волонтерів, і показують на відео, як відбувається фасування сухих супів, печива, сухариків та фруктових енерджайзерів.


Інстаграм - https://instagram.com/dobromyrkrop

ФБ-сторінка - https://www.facebook.com/dobromyrkrop/

Чатбот у Телеграмі - https://t.me/Goduemo_Bot?start=w16763797


Для довідки

Проєкт «Кулінарні корифеї» впроваджує ГО «Прес-клуб реформ» за сприяння Програми Розвитку ООН за фінансування Європейського Союзу у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

1198Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: