Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 29 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/06/29/chi-pov-jazani-zmini-u-zakonodavstvi-schodo-sistemi-kvalifikatsii-z-pitannjami-legalizatsii-naimanoi-pratsi-.htm
суспільство, 29 червня 2022

Чи пов’язані зміни у законодавстві щодо системи кваліфікацій з питаннями легалізації найманої праці?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


17 червня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій». Ним внесено зміни у т.ч. до Кодексу законів про працю України.


Цими змінами, зокрема, визначено, що трудовим договором можуть встановлюватися умови щодо виконання робіт, які вимагають професійної та/або часткової професійної кваліфікації, а також умови щодо виконання робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації (стаття 21 «Трудовий договір»).


Перелік робіт, які не потребують наявності в особи професійної або часткової професійної кваліфікації, буде затверджено Кабінетом Міністрів України. 


Вимоги до компетентностей, обов’язків та кваліфікацій працівників визначаються професійними стандартами. За їх відсутності такі вимоги можуть визначатися кваліфікаційними характеристиками.


Довідково. Ознайомитися з текстом Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій» можна за посиланням https://cutt.ly/8KJnBz0.



982Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: