Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 29 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/06/29/-konstitutsija-garant-ukraintsiv-.htm
суспільство, 29 червня 2022

"Конституція - гарант українців”


Щорічно 28 червня відзначається важливе державне свято - День Конституції України. День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України. 


Щоб ознайомити користувачів бібліотеки з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувати шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, бібліотекарі філії для дітей N 13 провели інформаційний дайджест "Конституція - гарант українців". 


В ігровій формі нагадали юним читачам про вікові права людини і громадянина України. Діти спробували скласти пазл "Чи знаєш ти Конституцію України?", тим саме перевіривши себе на знання прав та обов’язків громадянина України. Треба було розподілити конституційні права людини і громадянина за основними групами прав людини згідно з Конституцією України. Великий успіх серед читачів мала презентація книжкової виставки «Конституція – основа моєї держави». Розділи виставки мають профілактичну спрямованість, популяризують основні норми поведінки в родині, у колективі, на вулиці. Наші читачі усвідомили, що Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства, вона є гарантом нашої незалежної і соборної України.


1534Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: