Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Н. Лісніченко, провідний фахівець з питань зайнятості Голованівської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 2 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/12/02/zrobi-vpravu-kompliment-ta-viznai-svoi-pozitivni-jakosti.htm
суспільство, 2 грудня 2021

Зроби вправу «Комплімент» та визнай свої позитивні якості

Н. Лісніченко, провідний фахівець з питань зайнятості Голованівської районної філії обласного центру зайнятості


Про особливості життя громадян з інвалідністю у сучасному соціумі, про їх переживання та проблеми, у т.ч. щодо працевлаштування йшлося під час тренінгу, що відбувся у Голованівській районній філії обласного центру зайнятості минулого тижня. 


Розпочався захід із визначення складових успіху у пошуку роботи, усвідомлення перешкод у працевлаштуванні осіб з інвалідністю (зовнішніх та внутрішніх (особистих)), факторів, які необхідно враховувати під час пошуку роботи з орієнтацією на потреби місцевого ринку праці. 


Учасники визначили та обговорили найбільші помилки претендентів у пошуку роботи, провели самоаналіз власного потенціалу та якостей, необхідних для активного пошуку роботи, визначили власні пріоритети. 


Наголошувалось на необхідності пошуку вагомих  та мотиваційних аргументів, що спонукатимуть на активне особисте та професійне життя,  нове відношення до себе як до абсолютно повноцінної людини, а також ті аргументи, які підвищать особисту цінність та самоповагу.


Учасникам тренінгу була запропонована вправа «Комплімент», під час якої вони на широкий загал говорили про свої позитивні якості. Проте було виголошено також і чимало проблем, які доводиться долати людям з інвалідністю: упереджене ставлення роботодавців до цієї категорії населення і реальні проблеми зі здоров’ям.


Під час тренінгового заняття відбулася бесіда  з фахівчинею управління соціального захисту населення Голованівської районної державної адміністрації Інною Коверко, яка надавала відповіді присутнім на запитання щодо можливостей проходження санаторно-курортного лікування, пенсійного забезпечення та інші питання соціального захисту громадян з інвалідністю.


За словами учасників тренінгу, отримані під час заходу практичні поради та знання допоможуть їм знайти своє місце праці, презентувати себе роботодавцю, аби він максимально створив повне уявлення про кандидата і його відповідність оголошеній вакансії.


Нагадаємо, що з 24 листопада по 3 грудня 2021 року на Кіровоградщині триває Декада сприяння зайнятості осіб з інвалідністю.



936Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: