Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Л. Кармаліцька, провідний фахівець з питань зайнятості Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 1 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/12/01/soft-skills-ta-planuvannja-uspishnoi-kar-eri.htm
суспільство, 1 грудня 2021

Soft Skills та планування успішної кар’єри

Л. Кармаліцька, провідний фахівець з питань зайнятості Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


«Планування кар’єри. Навички, що допомагають бути успішними» – саме цю тему обговорили  на засіданні клубу для молоді «Молодь і нові можливості», що відбулося у Гайворонській районній філії обласного центру зайнятості у рамках Декади профорієнтації молоді: «Кар’єра: мрії та плани».


Розпочався захід з визначення термінів, що таке кар’єра і кар’єрне зростання, а також були обговорені  принципи побудови кар’єри. 


Захід проходив у форматі запитання-відповіді. Серед запитань, на які шукали відповіді присутні: що приносить вам найбільше задоволення, яка робота піднімає вам настрій і одночасно дозволяє зробити внесок у командну роботу, з чим люди найчастіше звертаються до вас по допомогу,  що, на думку близьких людей, у вас виходить робити найкраще?


Під час активного полілогу безробітні напрацьовували низку аспектів, які можуть допомогти стати успішними у професійній сфері. 


«Для успішного працевлаштування в будь-яку сучасну компанію важливо володіти найбільш цінними універсальними навичками. Це так звані м’які навички (Soft Skills), що дозволяють бути успішним незалежно від специфіки діяльності та напряму, в якому працює людина. Традиційно в психології їх відносять до числа соціальних навичок: вміння переконувати, знаходити підхід до людей, лідирувати, міжособистісне спілкування, ведення переговорних процесів, робота в команді, особистісний розвиток, управління часом, ерудованість, креативність тощо», – наголосила фахівчиня районної філії Людмила Кармаліцька.


Цікавою була практична частина заняття, де учасники виконували практичні вправи, орієнтовані на активізацію дій молодих людей у розвитку професійної кар’єри, формування активної життєвої позиції, готовності до пошуку роботи та ефективної трудової діяльності.



1013Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: