Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 1 грудня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/12/01/jaka-profesija-prestizhna-diskusija-ta-mirkuvannja.htm
суспільство, 1 грудня 2021

Яка професія престижна: дискусія та міркування


Під час дискусії «Яку професію ви вважаєте престижною?», проведеної фахівцем з профорієнтації Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості з учнями Добровеличківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, були  обговорені першочергові фактори, що впливають на вибір професії, та помилки, яких найчастіше припускається молодь під час свого професійного вибору. 


У форматі уроку-диспуту учні ознайомилися з професіями, актуальними на ринку праці області, послугами, що надаються службою зайнятості, дізналися про основну формулу вибору професії «Хочу. Можу. Треба». 


«Про дану формулу детальніше: «хочу» – означає бажання, цікавість, прагнення, «можу» – здібності, таланти та стан здоров’я, а «треба» – стан ринку праці, перспективи та соціально-економічні проблеми регіону», – зазначила фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості Ольга Гинькут. 


Які світові тенденції змінюють ринок праці? Про що йде мова? Такі запитання виникали у дітей в ході профорієнтаційного уроку. І відповіді не забарилися. Роз’яснює фахівчиня районної філії: «Світові тенденції, які змінюють ринок праці, – це урбанізація, глобалізаційні та інтеграційні процеси, зміна систем економічних відносин, розвиток інформаційних і цифрових технологій, програмування та автоматизація різноманітних процесів, роботизація, створення штучного інтелекту, генна інженерія, молекулярна біологія, нано- і біотехнології, зростання клієнтоорієнтованості та ексклюзивності надання послуг».


Аби допомогти молоді краще зрозуміти себе та зробити свідомий вибір майбутньої професійної діяльності, випускників було залучено до проходження тестування на профорієнтаційній платформі для молоді «Моя професія: консультаційна мережа».

 

«Ви – шкільна молодь, яка повинна мати достатньо інформації про ті професії, які будуть затребувані на ринку праці в найближчому майбутньому. Адже наше «завтра» – це ваше «сьогодні», – наголосила насамкінець  О. Гинькут.


О. Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації сектору активної підтримки безробітних відділу надання соціальних послуг Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


914Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: