Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 29 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/29/pam-jat-skorbota-ednannja.htm
суспільство, 29 листопада 2021

Пам’ять. Скорбота. Єднання


У останні дні листопада весь український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів жертв голодомору. Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки, коли  в Україні вимирали цілі села, панували відчуття моральної задухи, пригніченості,  безнадії, страху і недовіри одне до одного. 


З метою гідного вшанування закатованих голодом українців, засудження творців цієї чорної сторінки в історії України та донесення до своїх користувачів об’єктивної інформації про трагічні події української історії, у бібліотеці – філії № 4 Міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького була проведена Година скорботи «Пам’ять. Скорбота. Єднання». Учасники заходу поглибили знання про роки голодомору в Україні та його наслідки для українського народу, переглянувши документальний фільм «Голод - 33», ознайомившись з матеріалами книжкової виставки-реквієму «Голод: правда крізь роки», що містить документальні зібрання свідчень очевидців трагедії, художні твори, що розкривають одну з найстрашніших сторінок в історії українського народу . 


Пам’ять про Голодомор стала невід’ємною частиною національної пам’яті українського народу. Закликаємо запалити свічу пам’яті та вшанувати пам’ять мільйонів жертв Великого Голоду 1932 – 1933 років.


1066Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: