Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: А. Калич, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру за
Дата: 26 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/26/skoristaisja-kolesom-zhittevogo-balansu-mrii-plani-ta-uspishna-kar-era-vse-zdiisnitsja.htm
суспільство, 26 листопада 2021

Скористайся «колесом життєвого балансу»: мрії, плани та успішна кар’єра – все здійсниться

А. Калич, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру за


У рамках Декади профорієнтації молоді  "Кар’єра: мрії та плани" під час онлайн-тренінгу фахівці Новоукраїнської районної філії обласного центру зайнятості та безробітна молодь Новоукраїнської громади склали «Колесо життєвого балансу». 


«Життєвий баланс – це цікаве, активне життя за своїми правилами, а не достатній рівень для виживання. Стисліше, колесо балансу життєвих цінностей – це методика аналізу та планування життя. Щоб жити захоплююче, потрібно займатися своїм розвитком, пробувати нове. Кожен день бути захопленим одною-двома справами, які приносять вам радість. Баланс у житті можливий тоді, коли ви керуєте своїм сьогоденням і майбутнім, володієте своїм часом. Коли ви визначаєте, чому приділити увагу, тоді вашу життєдіяльність легко привести до балансу. Для мене надійне джерело радості – осмислена праця», –розпочала свою промову фахівчиня районної філії Алла Калич. 


Під час тренінгу фахівчиня продемонструвала, як працює «Колесо життєвого балансу». Учасники на практиці переконалися, що цей інструмент чітко показує, де людина знаходиться в даний момент, чого вона домоглася в минулому і які цілі у неї в майбутньому. Колесо демонструє, куди витікає життєва енергія і чому не вистачає сил на вдосконалення в іншій сфері діяльності.


Наостанок учасники тренінгу дійшли висновку, що приведення до ладу всіх сфер свого життя – то запорука досягнення балансу та гармонії, яких  прагнуть знайти всі. Тож, аби оцінити, в якому стані знаходяться важливі для кожного сфери життя, необхідно час від часу повертатися «колеса життєвого балансу».


Наступним етапом тренінгу було обговорення існуючих перешкод при працевлаштуванні та ефективних засобів успішної самореалізації. Виконуючи вправу «Вмій себе презентувати», учасники заходу опанували сучасні форми самопрезентації. Також обговорили, як подолати психологічні бар’єри при спілкуванні з оточуючими. У ході тренінгу присутні виконували різноманітні вправи, що сприяли формуванню адекватного оцінювання власних можливостей щодо працевлаштування, мотивації до активного пошуку роботи.


«Звичайно, кожна ситуація унікальна, універсального методу пошуку роботи не існує. Єдина універсальна порада – не зупинятися, вірити в себе та діяти», – насамкінець заходу зауважила А. Калич. 


За словами учасників, тренінгове заняття пройшло продуктивно, цікаво та жваво, завдяки застосуванню арт-терапевтичних технік фахівцям районної філії  вдалося показати молоді вплив життєвого балансу, у т.ч. й на професійне життя. 



1272Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: