Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Алла Хохуля, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 23 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/23/upevnene-sogodennja-i-garantovane-maibutne-legalna-zainjatist.htm
суспільство, 23 листопада 2021

Упевнене сьогодення і гарантоване майбутнє – легальна зайнятість

Алла Хохуля, провідний фахівець відділу надання соціальних послуг Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Днями у рамках обласної Декади профорієнтації «Кар’єра: мрії та плани» в Устинівській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості відбулося засідання клубу для молоді «Назустріч успіху». Захід пройшов за участі головного юриста відділу «Устинівське бюро» Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталії Пономар.


«Свобода – це вміння сказати «так» своїм мріям. Гідність – це вміння сказати «ні» своїм страхам» – цей влучний афоризм став лейтмотивом заходу. 


Відкриваючи засідання, провідна фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості Алла Хохуля нагадала присутнім, що 21 листопада в Україні відзначали День Гідності та Свободи. «Цей день дає можливість людям осмислити основні громадянські права та свободи, які кожному дають змогу самореалізації відповідно до його прагнень. Це стосується й професійної реалізації».


Упродовж порушеної теми Н. Пономар ознайомила молодь з такими правами та свободами людини, як право на освіту, рівність, свободу, працю і відпочинок, соціальний захист та ін. Учасники семінару зробили квітку з цитат, афоризмів про гідність людини. Це досить цікава і неординарна добірка справжніх «перлин мудрості», кожну з яких вони обгрунтували. 


Окреме питання, що обговорили під час засідання, – легалізація зайнятості. 


А. Хохуля розкрила переваги легального працевлаштування. Зазначала, що тіньова зайнятість спрямована проти людини, адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів, що суттєво впливають на майбутнє такого працівника. «Незадекларована праця, насамперед, позбавляє гарантованого права на працю, соціальне, пенсійне та медичне забезпечення та інші соціальні гарантії, про які ми сьогодні з вами говорили», – підкреслила фахівчиня. 


Тож, отримавши корисну інформацію, слухачі усвідомили важливість та переваги легальної зайнятості, яка, у свою чергу, є гарантією соціального захисту в майбутньому.



1256Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: