Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Олександра Челідзе, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 23 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/23/batki-i-proforientatsija-orientiri-na-pravilnii-vibir-profesii.htm
суспільство, 23 листопада 2021

Батьки і профорієнтація: орієнтири на правильний вибір професії

Олександра Челідзе, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


Учора, 22 листопада, у рамках обласної декади профорієнтації «Кар’єра: мрії та плани» у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості для батьків учнів 8–11-х класів закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького відбувся профінформаційний семінар.

 

«Вибір професії – справа, без сумніву, важлива і відповідальна, але не варто ставитися до нього як до процесу необоротного. Той вибір, який роблять наші діти сьогодні, відображає лише їхні нинішні інтереси і потреби. Чудово, якщо обрана спеціальність завжди буде їм цікава, ну а якщо їхні переваги зміняться – в цьому немає ніякої трагедії. Вибір професії один раз і на все життя йде в минуле. Ми живемо у світі, який стрімко змінюється, у гнучкому та надзвичайному прогресивному світі!» – розпочала промову фахівчиня з профорієнтації Олександра Челідзе. 


Присутнім була цікавою порушена тема, адже вони добре розуміють, що в основі вибору їхніми дітьми майбутнього фаху має бути саме професійне самовизначення, а скоординувати до правильного професійного вибору, насамперед, мають найрідніші люди – батьки. 


Протягом семінару батьки разом з фахівцем професійної орієнтації дізнавалися, як допомогти дитині у цьому важливому та водночас цікавому виборі. Неабиякий інтерес у батьків викликала інформація про веббазовану платформу для онлайн-тестування «Моя професія: консультаційна мережа». Присутні мали змогу не тільки ознайомитися з можливостями цього продукту, дізнатися, яким чином можливо скористатися послугами профорієнтаційного консультування, а й як зареєструватися з дітьми для проходження тестування. 


Ще на заході було висвітлено важливу на сьогодні тему насилля в сім’ї. Спікер – Анастасія Шепеленко, адвокатеса, регіональний представник UNBA NextGen в області, ознайомила усіх присутніх із видами домашнього насильства, діями під час виявлення такого явища, а також окреслила шляхи допомоги особам, які стали жертвами домашнього насильства. 


За словами фахівчині міськрайонного центру зайнятості, порушена тема не є випадковою, адже, зважаючи на актуальність проблеми домашнього насильства, вкрай важливо, щоб люди вміли його розпізнавати, знали, яких форм воно буває, та чітко розуміли алгоритм дій: що робити та куди звернутися по допомогу. 


Олександра Челідзе висловила впевненість у тому, що почута на заході інформація надасть батькам базові знання щодо професійної орієнтації вихованців на свідомий вибір професії, а також допоможе захистити себе, своїх членів родини від різних проявів насильства.

 


1046Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: