Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 22 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/22/vijalovih-vidkljuchen-elektroenergii-u-kirovogradskii-oblasti-ne-bude.htm
суспільство, 22 листопада 2021

Віялових відключень електроенергії у Кіровоградській області не буде



Енергетична система країни працює без збоїв і готова до опалювального сезону, тож про віялові відключення взагалі не йдеться. Про це заявив народний депутат від «Слуги Народу», член Комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Юрій Камельчук.


«Ми використовуємо не лише вугілля, навколо якого зчинили стільки розмов. У нас є газ, на повну потужність працює атомна енергетика. Ми збалансуємо всі ресурси, щоб українці спокійно і без проблем пройшли опалювальний сезон», – сказав він.


Депутат запевнив, що країна має ресурс, щоб забезпечити постачання вугілля на електростанції державної генерації. А у разі потреби використовуватиме імпортоване вугілля з Польщі, Казахстану, Південної Африки. Тож про віялові відключення взагалі не йдеться.


Народна депутатка від фракції «Слуга Народу» Ольга Василевська-Смаглюк додає, що фундаментальною частиною української енергетики є атомна генерація, і цієї зими вона працюватиме на максимумі.


«Не треба маніпулювати та лякати людей віяловими відключеннями. Енергосистема – це різні види палива, це збалансована робота усіх частин генерації. Саме це і будемо робити. Наприклад, якщо у певні моменти пікового споживання знадобиться використовувати газ на Центренерго, то це будуть робити. Якщо це не знадобиться – Центренерго працюватиме, як зазвичай, на вугіллі», – запевнила вона.


«У нашому регіоні немає ніяких підстав для віялових відключень. Як і раніше, протягом року профільні служби можуть здійснювати планові роботи для ремонту ліній електропередач. Про що попереджають споживачів завчасно. Це нічого спільного із віяловими відключеннями немає. За інформацією «Кіровоградобленерго», підприємство виконало всі основні та додаткові заходи, які необхідні для роботи в осінньо-зимовий період усіх об’єктів електричних мереж», - говорить Ігор Волков, голова фракції «Слуга Народу» в Кіровоградській обласній раді.


1129Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: