Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 18 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/18/ukraintsi-istorija-neskorenih.htm
суспільство, 18 листопада 2021

Українці: історія нескорених


День Гідності та Свободи об'єднав дві знакові дати – 21 листопада знаменувало початок двох революцій – Помаранчевої у 2004 році та Революції Гідності 2013-му.

         

Тож, сьогодні у бібліотеці-філії №2  бібліотекарі провели відеогодину «Українці: історія нескорених». Молодь переглянула відео «Революція Гідності / Пишемо історію» та  «День Гідності та Свободи», які нагадали хронологію трагічних подій на Майдані Незалежності та подвигом  Небесної сотні. 

        

Серед загиблих героїв і наш земляк, український фермер, громадський активіст, активний учасник Євромайдану – Віктор Чміленко. Його іменем названа одна з центральних вулиць нашого міста. 

         

Покоління дітей, народжених у часи Революції Гідності, вже пішло до школи. Ті, хто у 2014 році були першачками, незабаром стануть студентами. Надзвичайно важливо, яке уявлення про події Майдану має нова генерація української молоді.

         

Зведена до політичного протистояння,  взаємна недовіра тягнеться від тієї зими, з її димами й кров’ю, з її страхами й вірою. Суспільство далі розділене в своєму ставленні до таких понять, як свобода чи почуття власної гідності. Кожен сам обирає собі систему цінностей і стратегію перемоги. 


Відвідувачі бібліотеки ознайомилися з  викладкою літератури  «Вільні творять майбутнє», яка висвітлює історичні події на Майдані та за його лаштунками.


824Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: