Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Олена Швець
Дата: 12 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/12/denis-medjanik-pro-sluzhbu-u-viiskovomu-patruli-budni-jaki-zahopljujut.htm
суспільство, 12 листопада 2021

Денис Медяник про службу у військовому патрулі: будні, які захоплюють

Олена Швець


Головний сержант патрульної роти Денис Медяник розповів про свою службу у військовому патрулі. Він військовослужбовець стрілецького батальйону (з КЕОП та ОГП) в/ч 3011, що дислокується у Кропивницькому.


"Служба у патрулі – це виклик кожного дня. Мені подобається такий ритм життя, подобається брати участь у суспільно важливій справі, відчувати життя на вістрі подій. І щоразу це спілкування з великою кількістю різних людей. Інколи не дуже приємне. На моєму рахунку – десятки затриманих за 309, 307 та 310 статтями (статті, пов'язані з обігом наркотиків). Не рахуючи «адмінок». При поверхневій  перевірці ми також  знаходили вогнепальну та холодну зброю, наркотичні речовини, знищували нарковмісні рослини на сільгоспугіддях. Ми бачили сімейні трагедії, розшукували зниклих без вісті, заходили і повертали викрадені речі, викривали осіб, що були у розшуку… Багато чого я побачив під час служби, але інколи все ж дивуюсь людській природі. Наприклад, нещодавно під час затримання неповнолітнього із пакетиком наркотичної речовини, на місце, разом з поліцією, прибули батьки хлопця. Манера, у якій він спілкувався із розгубленими батьками, мене вразила до глибини душі. Хлопець настільки жорстоко та по-хамськи спілкувався із схвильованою мамою, що навіть я, звиклий до подібних ситуацій, глибоко поспівчував бідній жінці", - розповів головний сержант патрульної роти Денис Медяник. 


Щодня у мороз, дощ чи спеку патрулю проходиться виходити на свої маршрути - до 30 кілометрів пішки. 


"Автопатруль їздить також своїми маршрутами. Це місця, де можна знайти потенційних злочинців. Наприклад, наші Фортечні Вали, територія, облюбована закладчиками. Час від часу там ми затримуємо  підозрілих осіб із наркотичними речовинами. Не було такого дня, щоб на наш службовий планшет не надійшов виклик. Одразу рушаємо на місце, оперативно з'ясовуємо обставини, діємо згідно із законами. І залізне правило, якого ми дотримуємось вже на рівні підсвідомості: коли я говорю з підозрілою людиною, два мої напарника чітко слідкують за ним і ситуацією навколо. Якщо мене запитають, що найважливіше у службі патруля, я назву витривалість і надійні напарники. Далі йдуть знання законів, психології та навіть педагогіки. Оскільки часто ми проводимо із затриманими профілактичні, а по простому – житейські бесіди", - подилився враженнями від роботи пан Медяник.


Коли людина за крок до серйозного правопорушення і її можна відвернути від цього. 


"Нам треба бути на крок попереду правопорушника. Оскільки разом з технологіями удосконалюються й злочинні методи. Наприклад, у боротьбі з закладчиками не встигли ми викрити один метод, як з'являється новий. У підготовці особового складу до виконання  завдань допомагає добрий гумор. Перед виходом на службу з ОГП я, як головний сержант, підбадьорюю своїх бійців, жартую, цікавлюсь настроєм та проблемами кожного. Вдома вже звикли, що я буквально живу своєю службою, звикли до мого напруженого графіка, до відряджень. Мене підтримують, знаючи, що активне, наповнене сенсом життя – моя суть. Інакшого шляху я собі не уявляю", - додав сержант патрульної служби. 


За досягнення у службі головний сержант військової частини 3011 Центрального оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, м. Кропивницький,  Денис Медяник  неодноразово був відзначений обласною владою та начальником Головного управління Національної поліції Романом Козьяковим. «Медаль за мужність і відвагу» Денис отримав від керівництва області. А за затримання злочинця по гарячих слідах у червні цього року, очільник Нацполіції області Роман Козьяков вручив подяки військовому наряду на чолі з Медяником та поставив їх службу за приклад усім правоохоронцям.



         

1362Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: