Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: ГУ ДПС у Кіровоградській області
Дата: 10 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/10/schodo-pidvischennja-rivnja-viplati-zarobitnoi-plati-na-kirovogradschini.htm
суспільство, 10 листопада 2021

Щодо підвищення рівня виплати заробітної плати на Кіровоградщині

ГУ ДПС у Кіровоградській області


Відповідно до ст.3 Закону України від 24 березня 1995 року №108/95-ВР «Про оплату праці» із змінами та доповненнями (далі – Закон №108) мінімальна заробітна плата - це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці. 


Згідно ст.3¹ Закону №108 розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.


Якщо нарахована заробітна плата працівника, який виконав місячну норму праці, є нижчою за законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, роботодавець проводить доплату до рівня мінімальної заробітної плати, яка виплачується щомісячно одночасно з виплатою заробітної плати.


На засіданнях комісій при ОТГ області протягом січня-жовтня 2021 року з питання підвищення рівня виплати заробітної плати заслухано керівників 402 підприємств, у тому числі: 3 – підпорядковані Міністерству охорони здоров’я, 4 – підпорядковані Міністерству освіти та науки, 3 – підприємства державного сектору економіки та 392 – підприємств комерційних структур. В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 394 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 24915,0тис.грн. податку на доходи фізичних осіб, 2076,3тис.грн. військового збору та 30451,6тис.грн. єдиного соціального внеску.


Протягом січня-жовтня 2021 року проведено індивідуальну роботу (співбесіди, направлення листів, заслуховування робочими групами) із керівниками 367 підприємств. В результаті вжитих заходів підвищено рівень виплати заробітної плати на 366 підприємствах, за рахунок чого до бюджету додатково надійшло 535,5тис.грн. податку на доходи фізичних осіб, 44,6тис.грн. військового збору та 654,5тис.грн. єдиного соціального внеску.



1237Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: