Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 2 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/11/02/chi-potribno-oformljuvati-vizu-dlja-v-izdu-na-teritoriju-ukraini-inozemtsju-schodo-jakogo-vidano-dozvil-na-zastosuvannja-iogo-pratsi-.htm
суспільство, 2 листопада 2021

Чи потрібно оформлювати візу для в’їзду на територію України іноземцю, щодо якого видано дозвіл на застосування його праці?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Відповідно до норм Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” (далі - Закон) іноземці та особи без громадянства (далі - іноземці) в'їжджають в Україну за наявності визначеного Законом чи міжнародним договором України паспортного документа та одержаної у встановленому порядку візи, якщо інше не передбачено законодавством чи міжнародними договорами України. Порядок оформлення візи регламентується Законом та Правилами оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 118 (із змінами).


В’їзд іноземців, щодо яких державною службою зайнятості видано дозвіл на застосування їх праці, на територію України здійснюється на підставі довгострокової візи (крім визначених випадків, коли віза не потребується). 


Для отримання такої візи подаються визначені вказаними Правилами документи та засвідчена копія дозволу на застосування праці іноземців. Для іноземців, працевлаштування яких відповідно до законодавства здійснюється без дозволу на застосування праці іноземців, замість такого дозволу подається трудовий договір (контракт), а для осіб, які мають статус закордонного українця, - трудовий договір (контракт) та посвідчення закордонного українця.


Для отримання детальної інформації з питань оформлення візи рекомендуємо завітати на вебсайт Міністерства закордонних справ України.

https://mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/oformlennya-viz-dlya-vyizdu-v-ukrayinu-i-tranzitnogo-proyizdu-cherez-yiyi-teritoriyu


1737Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: