Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 28 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/28/jaki-osoblivosti-zastosuvannja-pratsi-visokokvalifikovanih-inozemnih-spetsialistiv-.htm
суспільство, 28 жовтня 2021

Які особливості застосування праці висококваліфікованих іноземних спеціалістів?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Законом України “Про зайнятість населення” визначено порядок застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці). Частиною 7 статті 42 цього Закону визначено, що залучення висококваліфікованих іноземних спеціалістів і робітників, потреба в яких є відчутною для національної економіки, здійснюється на підставах, визначених Законом України "Про імміграцію". 


Для застосування праці цієї категорії іноземців дозвіл державної служби зайнятості не потрібен. Правові підстави перебування їх на території України регулюються оформленням дозволу на імміграцію. Такі дозволи видаються в межах квоти імміграції, що щорічно визначається Кабінетом Міністрів України (для певних категорій іноземців та з розбивкою по регіонах). На поточний рік така квота визначена розпорядженням від 24.02.2021 № 148-р. З його текстом є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України. Слід зазначити, що для Кіровоградської області квота для цієї категорії іноземців не встановлена.


Для отримання дозволу на імміграцію необхідно подати до органів державної міграційної служби відповідний комплект документів, у тому числі копії документів, що підтверджують відповідність рівня кваліфікації спеціаліста або робітника вимогам, передбаченим у спеціальному переліку.


Більш детально за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/148-2021-%D1%80#Text


1659Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: