Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В. Удовицька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 26 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/26/aktivnist-ta-napoleglivist-zaporuka-pratsevlashtuvannja-molodi-na-kirovogradschini.htm
суспільство, 26 жовтня 2021

Активність та наполегливість – запорука працевлаштування молоді на Кіровоградщині

В. Удовицька, провідний фахівець з питань зайнятості Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


Невід’ємною частиною життя кожної працездатної людини є робота, але нерідко на шляху до кар’єрного успіху доводиться долати чимало перешкод. І найчастіше з ними стикається молодь.


Саме молоді спеціалісти є найуразливішими, адже під час конкуренції за робочі місця, у більшості випадків, перевагу надають кваліфікованим кадрам з практичним досвідом. 


Та все ж маємо чимало прикладів, коли молоді люди, активно використовуючи різні джерела пошуку роботи, працевлаштовуються у короткий термін. Сьогодні одним із найефективніших є і залишається звернення до центрів зайнятості, де кваліфіковані фахівці завжди готові підставити плече і допомогти недосвідченому шукачеві роботи офіційно працевлаштуватися. 


Саме за такою підтримкою до Новомиргородської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості звернулася Люсія Дронь із селища Капітанівка.


Молода дівчина у червні цього року закінчила Олександрійський медичний коледж за фахом медична сестра. Та, на превеликий жаль, роботи за спеціальністю не знайшла.


«Професія, яку я здобула, мені дуже подобається, але за відсутності вакансій у рідному селі я готова працювати і за спорідненими професіями», – зазначила Люсія під час одного із засідань молодіжного клубу «Секрет успіху», який створений з метою сприяння самореалізації молоді, її професійного самовизначення.


Активність, наполегливість та вміння рахуватися з вимогами сьогодення допомогли молодій спеціалістці за короткий термін знайти своє перше робоче місце. 


Дізнавшись, що з вересня в Капітанівці запрацював цукровий завод, Люсія звернулась на підприємство щодо можливого працевлаштування. Під час співбесіди потенційна працівниця отримала цікаву пропозицію – місце лаборанта хімічного аналізу, на яку із задоволенням погодилася.


Зараз Люсія забезпечує якісне проведення хімічних аналізів відповідно до чинних стандартів, систематизацію результатів виконаних аналізів і своєчасне ознайомлення з ними відповідальних за виробничий процес виготовлення цукру. 


Незважаючи на дещо інший профіль своєї основної спеціальності, дівчина залюбки освоює нову професію.



1622Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: