Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 21 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/21/vibir-profesii-scho-potribno-znati-batkam.htm
суспільство, 21 жовтня 2021

Вибір професії: що потрібно знати батькам

Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості


Жоден вибір у нашому житті не відбувається самостійно. Приймаючи будь-яке рішення, ми радимося з кимось, згадуємо досвід наших близьких, знайомих, їхню поведінку у схожій ситуації, аналізуємо наші можливості та обставини нашого життя. Вибір професії – не виняток. На нього також впливає безліч факторів і чимало людей.

 

Що змінює світ сьогодні? Як це впливає на ринок праці та світ професій? Як допомогти дитині краще зрозуміти себе та визначитися з вибором майбутньої професії, при цьому не замінювати її бажання власними бажаннями? Відповіді на ці та інші запитання дізнавалися прийомні батьки та батьки-вихователі на вебінарі «Вибір професії: що потрібно знати батькам», який провела провідна фахівчиня з профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості Галина Хлань. 


«Дитині важливо зробити свідомий вибір орієнтирів свого майбутнього – визначитися з вибором професійного шляху. Обираючи професію, необхідно враховувати три складові: інтереси, бажання – «хочу», знання, здібності – «можу», попит на обрану професію на ринку праці – «треба». Ви маєте створювати середовище, що розвиває, в якому ваша дитина може досліджувати різні сфери та пробувати себе в різному. Акцентуйте увагу на бажання дитини. Не забувайте, ви спостерігаєте, даєте ресурс і надихаєте», – зазначила Г. Хлань. 


Учасники заходу отримали корисну інформацію про сучасні сервіси у профорієнтації населення, розглянули «м’які навички», необхідні для успішної кар’єри, ознайомилися з професіями майбутнього та професіями, що користуються попитом серед роботодавців України і нашого регіону. Батьки погодилися з тим, що визначати майбутнє дитини потрібно вже зараз, допомагаючи їй пізнавати себе, вчитися й досягати будь-яких вершин.


Тепла і невимушена атмосфера, довірливе спілкування і краплинка гумору на занятті сприяли підвищенню грамотності батьків з питання професійної орієнтації.



1551Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: