Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ольга Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 19 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/19/zmini-svoe-zhittja-vizmi-ditinu-v-rodinu.htm
суспільство, 19 жовтня 2021

Зміни своє життя – візьми дитину в родину

Ольга Гинькут, провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Добровеличківської районної філії обласного центру зайнятості


Групову консультацію з питань створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу провели нещодавно для незайнятих громадян фахівці Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості спільно з представниками Центру надання соціальних послуг населенню виконавчого комітету Добровеличківської селищної ради.


Відкрила захід фахівчиня районної філії Ольга Гинькут, яка нагадала учасникам про права та обов’язки безробітних, ознайомила з комплексом соціальних послуг служби зайнятості, особливостями нарахування допомоги по безробіттю, можливостями пошуку роботи, актуальними вакансіями та перевагами легальної зайнятості.


Крім того, нагадала й про електронні сервіси державної служби зайнятості, які дозволяють підвищити власну компетенцію та займатися пошуком роботи у зручний і безпечний для здоров’я спосіб.


Фахівчиня із соціальної роботи Поліна Костенко, у свою чергу, поінформувала учасників зустрічі про критерії відбору кандидатів у батьки-вихователі та перелік документів, які необхідно зібрати кандидатам, особливості створення та функціонування цих сімей. 


«Прийомним батькам та батькам-вихователям щомісяця виплачуються кошти на харчування кожної прийомної дитини, придбання одягу, взуття, лікарських засобів, предметів особистої гігієни, іграшок, книжок тощо. Також гарантується щомісячне грошове забезпечення за надання соціальних послуг у прийомних сім’ях чи дитячому будинку сімейного типу. Крім того, здійснюється сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування одного з прийомних батьків або батьків-вихователів за рахунок коштів, передбачених у загальному фонді державного бюджету», – наголосила П. Костенко.


Кожен, кого зацікавив даний вид зайнятості, міг індивідуально поспілкуватися з представником Центру надання соціальних послуг населенню та отримати детальну інформацію щодо порядку створення сімей. 


1161Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: