Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 19 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/19/sergii-shulga-velike-budivnitstvo-maemo-rozumiti-scho-programa-natsilena-na-rozvitok-teritorii-.htm
суспільство, 19 жовтня 2021

Сергій Шульга: ««Велике будівництво» - програма, націлена на розвиток територій»


Другий рік поспіль на Кіровоградщині реалізується програма «Велике будівництво». Трансформації відбуваються на дорогах регіону, в медицині, в освіті. Голова обласної ради, представник «Слуги Народу» Сергій Шульга переконаний, такі зміни в інфраструктурі сприятимуть розвитку громад загалом.


«Коли ми говоримо про «Велике будівництво», маємо розуміти, що програма різнопланова і націлена насамперед на розвиток територій. Це не просто кращі дороги – це наша обласна логістика, від якої залежать маршрути шкільних автобусів, як швидко на виклик дістанеться наша «екстренка», це можливість розвитку місцевого туризму, а відтак малого бізнесу, пов‘язаного з цією сферою. Це, наприклад, більша кількість учасників наймасштабнішої виставки в Україні «AgroExpo», і відповідно більше контрактів, більше інтересу до аграрного й економічного потенціалів регіону. А розвиватиметься промисловість – створюватимуться робочі місця, ростимуть відрахування до бюджетів і збільшуватимуться фінансові можливості Кіровоградщини», – пояснює голова обласної ради.


Сергій Шульга зауважує, разом із тим регіон викликатиме більше інтересу і в потенційних інвесторів.


«У вересні-жовтні Кіровоградщину з робочими поїздками відвідали Надзвичайні та Повноважні посли двох країн. Ми говорили про реалізацію спільних проєктів у різних галузях. Регіон має, що запропонувати закордонним партнерам. І відрадно чути про зацікавленість у взаємодії. Причому мова йде не лише про бізнес, а й про співпрацю в гуманітарному напрямку», – констатує голова обласної ради.


Водночас очільник нагадує, важлива місія «Великого будівництва» полягає і в створенні якісних умов для самих жителів регіону – у лікарнях, освітніх і спортивних закладах.


«За роки незалежності, мусимо це визнати, масштабне осучаснення відбувалося на окремих об‘єктах і зазвичай концентрувалося в обласному центрі. Сьогодні ми бачимо серйозні перетворення у громадах Кіровоградщини. Це школи, дитячі садки, спортивні заклади. Інвестиції в майбутні покоління також дадуть свій результат для розвитку регіону.


Окрема тема – реконструкція й оснащення сучасною технікою наших приймальних відділень, ідея якої полягає в тому, щоб на одній локації пацієнт отримав комплексну послугу – обстеження, встановлення діагнозу і лікування», – додав Сергій Шульга.


Голова обласної ради впевнений подальша реалізація програми створюватиме більше можливостей для громад.


«Будівництво нових об‘єктів – це завжди крок вперед, це можливості. І маємо їх використовувати задля комплексного розвитку регіону», – підсумував очільник.


1753Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: