Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: О. Войнікова, заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Вільшанської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятос
Дата: 8 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/08/-juristom-ja-virishiv-stati-cherez-moe-pragnennja-do-spravedlivosti-.htm
суспільство, 8 жовтня 2021

«Юристом я вирішив стати через моє прагнення до справедливості»

О. Войнікова, заступник директора – начальник відділу надання соціальних послуг Вільшанської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятос


Уже близько двох років мешканець селища Вільшанки Володимир Оніщук працює сам на себе. Для нього надання правової допомоги тим, хто її потребує, стало не тільки справою його життя, а й покликанням.


Юрист за освітою, Володимир Оніщук свою трудову діяльність розпочав у Вільшанському районному суді, де працював на посадах секретаря судових засідань, консультанта та помічника судді. Набувши практичного досвіду, очолив районне управління юстиції.


Після реорганізації районного управління чоловікові довелося працювати за здобутою спеціальністю керівником структурного підрозділу аварійно-рятувального загону та фахівцем у районній державній адміністрації.


Проте Володимир неодноразово замислювався над думкою розпочати власний бізнес, тим самим реалізувати себе у сфері права. «Про те, що наші думки можуть матеріалізуватися, всі ми чули неодноразово. І це дійсно так. Наші думки впливають на наш спосіб життя, на наш внутрішній і зовнішній світ», – говорить Володимир Іванович. По закінченню строкового договору за останнім робочим місцем чоловік залишився без роботи.


«Зупинятися я не збирався, тож спробував застосувати здобутий досвід у галузі юриспруденції в інших сферах, але такі спроби не давали бажаного результату, – згадує Володимир Оніщук. – Звернувшись за допомогою до районної філії обласного центру зайнятості, усього за кілька планових відвідувань я отримав дієві поради щодо можливості застосування власного досвіду. Так, захистивши свій бізнес-план, отримавши державну фінансову підтримку, я започаткував власну справу – діяльність у сфері права, яка з успіхом задовольняє особисті та суспільні потреби».


На запитання, чому обрав саме професію юриста, правник відповів: «Юристом я вирішив стати через моє прагнення до справедливості та з метою захисту існуючих у суспільстві правил і норм. А ще я завжди розумів, що будь-який крок, який ми робимо у житті, це законодавча норма». Колишній безробітний, а нині успішний підприємець, професійний адвокат, цілком задоволений прийнятим раніше рішенням – працювати на самого себе.


«Працівникам районної філії бажаю міцного здоров’я та натхнення у такій нелегкій, але потрібній справі. А тим, хто шукає роботу, рекомендую звертатися до державної служби зайнятості – вас обов’язково підтримають і допоможуть», – зазначає В. Оніщук. 


Тож, з нагоди Дня юриста побажаємо Володимиру Івановичу та всім представникам юридичної сфери творчої наснаги та витримки, оптимізму й завзяття, а також верховенства порядку і права у щоденній практиці.



1119Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: