Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Пресслужба МОЗ України
Дата: 14 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/14/chi-mozhe-vagitna-zrobiti-uzd-bezoplatno-.htm
суспільство, 14 вересня 2021

Чи може вагітна зробити УЗД безоплатно?

Пресслужба МОЗ України


Ультразвукове дослідження під час вагітності - одне з найважливіших обстежень для майбутньої мами. Воно дозволяє контролювати нормальний розвиток плода і проводити моніторинг будь-яких потенційних ускладнень. 


У Програмі медичних гарантій-2021 ведення вагітності в амбулаторних умовах виділено в окремий пакет. У межах цього передбачена низка безоплатних обстежень для вагітної. Зокрема й ультразвукове дослідження.


А саме: УЗД матково-плодово-плацентарного комплексу з використанням доплерографії, трансвагінальна ультразвукова цервікометрія, УЗД внутрішніх органів та інші інструментальні дослідження відповідно до потреб пацієнток.


Щоб мати можливість робити УЗД безоплатно пацієнтці потрібно обрати заклад, в якому спостерігати вагітність. Це має бути поліклініка, лікарня або центр, які мають з НСЗУ контракт за напрямом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”. На Кіровоградщині таких медичних закладів - 25.


Знайти необхідну лікарню можна на дашборді НСЗУ “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”  https://bit.ly/3vRGyKa або зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.


Гінеколог, яка спостерігатиме вагітну, випише електронне направлення на усі, необхідні пацієнтці відповідно її стану, обстеження. В тому числі - і на УЗД. 


Маючи електронне направлення жінка зможе зробити УЗД в тому ж закладі, де й спостерігає вагітність. Або в іншому, який має контракт з НСЗУ за напрямом “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Для цього потрібно лише попередньо записатись на обстеження.


1313Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: