Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Марина Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 2 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/04/02/tetjana-levchenko-ja-dvirnik-svoju-robotu-ljublju-i-pratsjuju-z-nathnennjam-.htm
суспільство, 2 квітня 2021

Тетяна Левченко: «Я – двірник. Свою роботу люблю і працюю з натхненням»

Марина Гавеля, провідний фахівець з питань зайнятості Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


«Чи часто ми помічаємо людей, які з самого ранку невтомно трудяться щоб зробити селище чистішим? Вранці, поспішаючи на роботу, зазвичай ми не звертаємо уваги на прибрані тротуари та зупинки. Поза тим, це результати праці двірників, для яких робота стає другою домівкою», – починає свою розповідь про роботу колишня безробітна, а сьогодні двірник Петрівського ККП Тетяна Левченко.


У 2007 році жінка закінчила Олександрійське професійно-технічне училище №33, у якому здобула професію «Кухар». Реалізувати себе за цією професією молодій жінці так і не вдалося. «Я вийшла заміж, народилося двоє синочків, побільшало сімейних клопотів та обов'язків. Тож увесь мій час займали догляд за дітьми та побутом. Але ж життя не стоїть на місці. Діти ростуть, тож необхідно розпочинати пошуки роботи», – ділиться спогадами Тетяна.


Здійснивши не одну невдалу спробу знайти роботу самостійно, Тетяна звернулася по допомогу у пошуку роботи до Петрівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Молода жінка добросовісно виконувала усі рекомендації кар'єрного радника: відвідувала підприємства з метою працевлаштування, брала участь у різнопланових заходах. «Заходи, які я відвідувала у службі зайнятості, допомогли мені повірити у власні сили та більш впевнено триматися на співбесіді з роботодавцем. Проте, не маючи за плечима досвіду роботи, я дуже переживала чи підійду роботодавцю», – згадує Тетяна.


Жінка погоджувалася на будь-яку роботу, адже у неї на утриманні двоє малолітніх дітей. Минуло досить небагато часу і безробітній була запропонована вакансія двірника, що була відкрита, на початку березня, Петрівським комбінатом комунальних підприємств. Пропозиція насторожила молоду жінку, але співбесіда з роботодавцем розвіяла усі її сумніви. Під час співбесіди керівник підприємства побачив у Тетяні відповідальну та надійну людину і тому без вагань запропонував постійне робоче місце. Рівень заробітної плати та графік роботи цілком влаштовували жінку. 


Нині колишня безробітна повністю задоволена своєю роботою та можливістю проводити якомога більше часу зі своїми дітьми. На запитання «Чи є у Вас бажання змінити професію?» Жінка відповіла, що роботу свою вона любить і буде працювати. Жінка вважає, що у її роботі є перевага: постійна фізична активність та чисте повітря загартовують, а значить, її професія може подовжувати життя. 


«Взагалі, люди повинні розуміти, що наш дім, прибудинкова територія, селище взагалі – це як квартира, в якій ми самі наводимо лад і слідкуємо за порядком. Жодний з нас ніколи не дозволить собі сміття викинути посеред власної квартири. Тому хочеться, щоб порядок ми підтримували разом. Говорять, що у моєму районі чисто. Мені приємно це чути, бо щодня я роблю все, аби саме так і було», – говорить колишня безробітна.

 

Тож побажаємо молодій жінці наполегливо працювати та бути впевненій у собі та своїх силах.


1226Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: