Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Наталія Котова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного
Дата: 4 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/03/04/sluzhba-zainjatosti-robotodavtsjam-perspektivi-partnerstva-na-svitlovodschini.htm
суспільство, 4 березня 2021

Служба зайнятості – роботодавцям: перспективи партнерства на Світловодщині

Наталія Котова, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного


Днями у приміщенні Світловодської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за участі головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Інни Кривенко відбувся семінар для роботодавців.


Відкриваючи інформаційний захід, директор міськрайонної філії Олександр Сиромятнов наголосив на важливості плідної співпраці служби зайнятості та роботодавців, адже саме від її ефективності, у певній мірі, залежатиме стан місцевого ринку праці. Крім того, було окреслено можливості служби зайнятості щодо вирішення кадрових потреб роботодавців.


Увагу роботодавців було акцентовано на змінах у чинному законодавстві про зайнятість населення, зокрема, в частині виплати допомоги по частковому безробіттю, а також було обговорено механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць. 


Про необхідність ведення соціально відповідального бізнесу, дотримання вимог чинного законодавства, зокрема, в частині використання найманої робочої сили, поінформувала присутніх І. Кривенко та ознайомила з наслідками недотримання законодавства про працю і штрафні санкції за нелегальне використання найманої працівників. Також були наданні детальні роз’яснення щодо змін, які відбулись у системі фінансових санкцій за порушення трудового законодавства.


На завершення заходу начальник відділу взаємодії з роботодавцями Наталія Сідненко наголосила на необхідності забезпечення державних гарантій у сфері зайнятості, підвищенні рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці. 


Семінар проходив у формі діалогу та відкритої дискусії. Роботодавці задавали багато питань та отримували обґрунтовані та вичерпні відповіді на свої запитання.



1190Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: