Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоградський обласний центр зайнятості
Дата: 26 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/02/26/jak-uniknuti-pomilok-pid-chas-poshuku-roboti-.htm
суспільство, 26 лютого 2021

Як уникнути помилок під час пошуку роботи?

Кіровоградський обласний центр зайнятості


Під час пошуку роботи кожен із нас хоче, щоб все пройшло без ускладнень. Але часто трапляється так, що ти не в змозі врахувати всі форс-мажори і, хочеш того чи ні, робиш помилки. Помилки – це пунктуаційні знаки в житті, без яких, як і в тексті, не буде сенсу. Ніхто не застрахований від них, адже все наше життя – це постійне навчання та збагачення досвіду. Тож, щоб мінімізувати кількість помилок – скористайся нашими порадами.


Головний документ під час пошуку роботу – резюме, а це значить, що потрібно максимально відповідально підійти до його написання. Уважно прочитай вимоги роботодавця до кандидата на вакансію та перевір, чи є такі «ключові слова» у твоєму резюме. Якщо їх немає, але ти розбираєшся в заявленій роботодавцем темі – просто перефразуй інформацію.


Найбільша помилка людей, які шукають роботу, – пасивний пошук. Тобто ти розміщуєш резюме на сайтах, а потім чекаєш дзвінків – день, два, три… Така тактика пошуку роботи не досить дієва. Якщо будеш тільки сидіти та чекати, то прийде не роботодавець, а старість.


Обізнаний – значить озброєний. Коли ти пройшов етап відбору претендентів, підготуйся до співбесіди! Не варто ігнорувати цей важливий момент, мовляв, зорієнтуюся на місці. Ознайомся з інформацією про компанію, подумай, які питання можеш почути на співбесіді, підготуй на них відповіді. Головне – це твоя обізнаність, впевненість у собі та щира усмішка.


Якщо ти написав ідеальне резюме та вже прийшов на співбесіду – це ще не гарантія, що ти в штаті компанії. Роботодавець може запропонувати тобі зробити тестове завдання, яке підтвердить твої професійні здібності. Під час виконання цього завдання зрозумієш, чи подобається тобі напрямок подальшої трудової діяльності, чи ні. Така «проба пера» дасть можливість уникнути розчарувань у майбутньому, якщо робота тобі не подобається.


Написане вище – це деяке узагальнення позитивного і негативного досвіду багатьох людей, які пробували свою професійну вдачу. 


Слід пам’ятати, що найкращий учитель – це досвід, він хоч і бере дорого, але й пояснює зрозуміло. 


А якщо хочеш отримати ще більше інформації про те, як знайти роботу, зайти на вебсайт Державної служби зайнятості: https://www.dcz.gov.ua/.


1209Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: