Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Кіровоград24
Дата: 11 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/02/11/kropivnitskim-shkoljaram-proponujut-oplachuvati-shkilni-obidi-bez-gotivki.htm
суспільство, 11 лютого 2021

Кропивницьким школярам пропонують оплачувати шкільні обіди без готівки

Кіровоград24


Школи Кропивницького активно переходять на сучасні інноваційні технології. А карантинні заходи, спричинені миттєвим поширенням коронавірусу, лише пришвидчили ці процеси. Сьогодні діти повернулися до оффлайн навчання, до шкіл, до звичного активного життя. І особливо важливо організувати не лише безпечний освітній процес, але й запровадити протиепідеміологічні заходи у закладах харчування. Йдеться про відновлення в школах Кропивницького системи безготівкової оплати за обіди, яка до березня минулого року була у кожній школі.


Ще з 2016 року ПриватБанк почав запроваджувати безкоштовні пос-термінали в учбових закладах міста. Саме ПриватБанк пропонує найвигідніші умови користування банківськими терміналами та картками у шкільних їдальнях. 


Картки Юніора оформляються БЕЗКОШТОВНО, не є кредитними. Згідно з чинним законодавством України заборонено кредитування банком осіб, які не досягли 18 річного віку. 


Отримання їх можливе лише за добровільною згодою батьків. 


Рішення про користування програмою банку приймається батьками та керівництвом школи лише колективно. 


Співпраця учбових закладів з ПриватБанком надає батькам найсучасніші інструменти контролю за витратами своїх дітей.


Сьогодні розрахуватися без готівки за шкільні обіди можна у майже всіх школах Кропивницького. Серед інших шкіл і міська №20.


“Ми разом з дітьми освоюємо новий термінал. До карантину у нас був старого зразка, а зараз пишаємося новесеньким, - ділиться враженнями Ірина Мельниченко, працівниця буфету їдальні ЗОШ№20 м.Кропивницький. - Цей термінал дає змогу діткам розраховуватися безконтактно - карткою чи телефоном. Сучасні діти дуже просунуті, швидко освоюють сучасні технології. Адже це зручно, швидко, просто і гігієнічно - діти не контактують з брудною готівкою. Приклав картку чи телефон до термінала і все. Поки, на жаль, не можу сказати, що всі діти розраховуються карткою”. 


“Мені дуже подобається користуватися карткою, - розповідає Богдан, учень ЗОШ №20. - Це зовсім не важко, це простіше ніж грішми. Я не боюсь їх загубити. І ще, мені не потрібно чекати на решту, якої так часто немає у буфеті. А коли гроші закінчуються, мама швидко поповнює картку і я відразу можу купити ще одну булочку”.


З банківськими картками “на ти” і учні міської гімназії №9. Більше двох років діти оплачують обіди через термінал. Це не лише просто та зручно, але і безпечно - уникнення контакту з готівкою.


“До березня минулого року, до введення карантину, більше 50% учнів активно користувалися банківськими картками, - розповідає Олександр Євміна, директор гімназії №9. - Сьогодні ж, зважаючи на гостру необхідність впровадження протиепідемічних заходів у навчальних закладах, ми плануємо запровадити стовідсоткові оплати за харчування без готівки. Уявіть на хвилину  найпростішу ситуацію: працівник буфету спочатку бере у дитини готівку, потім мусить і решту дати, і булочку. Така ситуація просто неприпустима”.


Введення безготівкових розрахунків у навчальних закладах міста оптимізує роботу їдалень у закладах освіти: швидкість обслуговування за карткою, забезпечує прозорість оплати харчування дітьми та батьківських внесків, підвищує безпеку школярів (мінімізує контакт дітей з хвороботворними мікроорганізмами, які присутні на готівці, убезпечує від крадіжок готівки). А ще, і що не менш важливо - підвищує рівня фінансової грамотності дітей та їх батьків.


“Ще п'ять років тому управління освіти звернулося до банків щодо умов встановлення терміналів у школах міста, - повідомила Лариса Костенко, керівник управління освіти Кіровоградської міської ради. -  Найкращі умови були запропоновані одним банком  і розпочалась кропітка робота по організації безготівкової оплати за харчування. Оплата банківськими картками - це не лише один з елементів протиепідемічних заходів у школах міста, але і  фінансової грамотності школярів”.



1936Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: