Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Кириченко, завідувач сектору взаємодії з роботодавцями відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії обласного центру зайня
Дата: 4 січня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/01/04/dmitro-varinskii-mii-profesiinii-uspih-tse-rezultat-plidnoi-spivpratsi-iz-sluzhboju-zainjatosti-.htm
суспільство, 4 січня 2021

Дмитро Варинський: «Мій професійний успіх – це результат плідної співпраці із службою зайнятості»

Світлана Кириченко, завідувач сектору взаємодії з роботодавцями відділу надання соціальних послуг Голованівської районної філії обласного центру зайня


Кажуть, хто хоче працювати – той шукає можливості, а хто не хоче – знаходить причини. Саме таким є життєве кредо Дмитра Олександровича, у минулому – безробітного, а нині – успішного підприємця.


У 2011 році, втративши роботу, Дмитро звернувся до Голованівського районного центру зайнятості. Молодий чоловік вже мав на той час повну вищу освіту: закінчив Кіровоградський інститут комерції, у якому здобув кваліфікацію економіста-фінансиста. Однак він був розгублений, адже вакансій за його фахом на той час не було, що ж роботи далі?


Безробітний відвідував семінари з підприємницької діяльності, пройшов ряд профдіагностичних тестувань, які підтвердили його готовність до започаткування власної справи. Тож Дмитро вступив на цільові курси за навчальною програмою «Підприємець-початківець».


«Після навчання, я на «відмінно» захистив свій бізнес-план і переконав членів комісії у доцільності бізнес-проекту. Відтоді, вже 9 років я – власник магазину. Розпочав свій бізнес з продажу, ремонту, сервісу комп’ютерної техніки, мобільних телефонів, планшетів і аксесуарів. Згодом розширив свій асортимент дитячими іграшками, дитячими велосипедами та шкільним приладдям», – згадує Дмитро.


Види послуг поступово збільшувалися, тому в роботі допомагала дружина, а з часом створив робочі місця і для найманих працівників. З метою підбору необхідного персоналу, знову ж таки звернувся за допомогою до служби зайнятості. Так, у 2018 році, Дмитро, працевлаштувавши безробітну, отримав відшкодування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.


На сьогодні у магазині працюють 4 привітні працівники, які надають послуги та обслуговують населення району, а особливо малечу, адже для них у магазині достатньо цікавого товару для дітей. Ніні магазин «КОМ-ТЕХ» розширив асортимент власних послуг виготовленням електронних ключів, виготовленням та реалізацією поліграфічної продукції, рамок та багетів до картин, а також новорічних прикрас.


Магазин користується неабиякою популярністю, адже там є все: від маленької дитячої іграшки до широкого асортименту товарів народного вжитку. Найкращою рекламою своїх послуг Дмитро Варинський вважає привітне ставлення до клієнтів та якість роботи.


Підприємець вдячний службі зайнятості за допомогу та дає безробітним, які планують стати підприємцями, такі поради: «Вірити в себе. Не здаватися, якщо виникають труднощі. Обрати таку бізнес-ідею, яка була б конкурентоспроможною. Бути рішучим і вміти ризикувати».



1862Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: