Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: lb.ua
Дата: 23 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/12/23/na-kirovogradschini-shahtari-tretju-dobu-perekrivajut-trasi-z-vimogoju-viplatiti-zarplati.htm
суспільство, 23 грудня 2020

На Кіровоградщині шахтарі третю добу перекривають траси з вимогою виплатити зарплати

lb.ua


Протестувальники блокували рух транспорту в напрямках з Кропивницького до Києва, Миколаєва, Кривого Рогу та Олександрії.


Фото: Михайло Волинець


Працівники уранодобувних шахт Кіровоградської області третю добу перекривають траси з вимогою розрахуватися з зарплатними боргами та відновити роботу ДП "СхідГЗК".


Від цього підприємства залежить добробут 5000 родин працівників та мономіст, де розташовані шахи, повідомив у Facebook народний депутат, голова Незалежної спілки гірників України Михайло Волинець.


Станом на 8.45 працівники держпідприємства "СхідГЗК" блокували рух транспорту в напрямках Кропивницький-Київ, Кропивницький-Миколаїв, Кропивницький-Кривий Ріг, Кропивницькій-Олександрія. Тривав протест поблизу смт Смоліне. 


"Місцеві жителі приносять хлопцям їжу та теплі речі", - повідомив Волинець.


На 10 годину був запланований візит протестувальників на нараду в Кіровоградську ОДА.


Шахти "СхідГЗК" переведені в режим простою з 7 грудня. Зарплатний борг перед працівниками, за інформацією Волинця, сягає 110 млн гривень. 


Нагадаємо, що 9 грудня гірники у низці шахт оголосили протест через заборгованість за заробітною платою, частина з них прийшла під Кабмін.


Протестували гірники шахти "Бужанська" на Волині, шахти "Лісова" на Львівщині, "Україна" та "Капітальна" в Донецькій області.


У жовтні в Кривому Розі шахтарі завершили 43-денний страйк під землею та вийшли на поверхню після переговорів з адміністрацією.


lb.ua


Читайте також:

Ніч на заблокованих трасах: у Кіровоградській області шахтарі перекрили основні автомагістралі регіону


На Кіровоградщині шахтарі перекрили три дороги державного значення (ВІДЕО)


У Степовому шахтарі частково розблокували трасу






2431Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: