Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Світлана Крива, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Благовіщенської районної філії Кіровоградського обласного цен
Дата: 26 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/11/26/blagovischenschina-vid-zaboroni-diskriminatsii-do-sprijannja-rivnosti-u-sferi-zainjatosti.htm
суспільство, 26 листопада 2020

Благовіщенщина: від заборони дискримінації до сприяння рівності у сфері зайнятості

Світлана Крива, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Благовіщенської районної філії Кіровоградського обласного цен


Про недопущення дискримінації при прийомі на роботу йшла мова днями під час засідання круглого столу, що відбувся у Благовіщенській районній філії обласного центру зайнятості.


У заході узяли участь керівники Ульяновського районного споживчого товариства, Кредитної спілки «Центр-Кредит», Благовіщенського міського підприємства «Комунальник», Ринку Ульяновського районного споживчого товариства та інші роботодавці району.


Відкрив засідання директор Благовіщенської районної філії обласного центру зайнятості Ігор Видойний, який поінформував присутніх про стан ринку праці у районі та можливості служби зайнятості у напрямку надання послуг роботодавцям. Директор районної філії зосередив увагу й на можливостях «електронного кабінету роботодавця», який зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та на підвищення рівня комфорту під час взаємодії роботодавців зі службою зайнятості.


Розглядаючи тему дискримінації у сфері зайнятості, учасники засідання розглянули найбільш типові ситуації дискримінаційних проявів при складанні оголошень про наявні вакансії, вимог до кандидатів, а також таких проявів на робочому місці. Обговорили й положення чинного законодавства, які визначають організаційно-правові засади запобігання та протидії дискримінації з метою забезпечення рівних можливостей щодо реалізації прав і свобод людини і громадянина. Також мова йшла і про відповідальність роботодавців за порушення дискримінаційного законодавства.


Ігор Видойний акцентував увагу учасників заходу на необхідності захисту прав працівників, своєчасності та повноті виплати заробітної плати, дотримання мінімальних державних гарантій працівників, недопущення нелегального працевлаштування та виплат заробітної плати «у конвертах», оформлення трудових відносин по договору цивільно-правового характеру та ін.


Крім того, під час засідання була піднята тема змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.


Наприкінці засідання, його учасники висловили власні думки на підтримку тези про те,  що збереження роботодавцями існуючих та створення нових робочих місць є важливою вимогою сьогодення, адже це сприятиме, у першу чергу, покращенню добробуту наших земляків.



1250Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: