Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 19 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/11/19/ridna-mova-istorija-narodu.htm
суспільство, 19 листопада 2020

Рідна мова - історія народу


Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу, духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях.


Бібліотекарі філії №19 провели інтелект-змагання «Знавець української мови» для учнів 4 класу Наукового ліцею. І як завжди, запропонували безліч мовних розваг та конкурсів. Школярі виконували завдання на швидкість у конкурсі «Мовне асорті». Пригадували правопис слів у «Граматичному турнірі». Редагували словосполучення у веселому конкурсі «Редактор». За допомогою жестів та міміки учасники пояснювали фразеологізми у грі «Вгадай фразеологізм». Під час творчого завдання «Словникар» діти утворювали нові слова з букв слова «милозвучність». «Скажи без затримки» − ігровий конкурс антонімів. Виконуючи завдання у конкурсі «Відгадайко», дітлахи показували свою кмітливість у розгадуванні народних українських загадок-шарад.


Під кінець заходу, бібліотекарі кожному учаснику змагання подарували «Абетку побажань» і зичили дітям: активності творчої, безхмарності небесної, людяності щирої та щастя  невичерпного.


   


1938Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: