Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Лілія Делінгевич, директор Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 9 листопада 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/11/09/na-kirovogradschini-pereselenets-stav-nachalnikom-dilnitsi-odnogo-z-pidpriemstv-vidobuvnoi-promislovosti.htm
суспільство, 9 листопада 2020

На Кіровоградщині переселенець став начальником дільниці одного з підприємств видобувної промисловості

Лілія Делінгевич, директор Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості


«Щастя – це коли ти вранці йдеш на роботу з посмішкою, і ввечері повертаєшся додому з посмішкою. Напевно, важко знайти людину, яка б не погодилась з цим твердженням», – упевнено говорить Олександр Юрійович, який у 2014 році переїхав з окупованих районів Донецької області на Кіровоградщину.


На новому місці проживання чоловік мусив розпочинати все з нуля. Звісно, розпочав з облаштування житла, побуту, і паралельно шукав роботу. «Я розумів, що після переїзду мені необхідно шукати роботу, адже на утримання сім'ї необхідні кошти. Маючи вищу освіту, я був згоден працювати навіть на некваліфікованих роботах», – згадує чоловік.


Вже через два тижні після переїзду Олександр Юрійович влаштувався комірником на ТОВ «Завалівський графіт».


«Працюючи на складі я зрозумів для себе, що найголовніше у цій справі – вміти організувати свій час, вчасно реєструвати надходження згідно первинної документації і коректно вести фінансові документи. Це мені вдавалося», – ділиться враженнями чоловік.


Роботодавець, побачивши на робочому місці відповідального та організованого працівника, через декілька місяців запропонував Олександру Юрійовичу інше робоче місце – інженера з організації керування виробництвом. Через чотири роки він звільнився з причин, що не залежали від нього.


Не зволікаючи Олександр Юрійович розпочав пошуки роботи, заручившись, при цьому підтримкою Гайворонської районної філії обласного центру зайнятості.


Під час співбесіди з кар'єрним радником чоловік повідомив, що він закінчив Українську інженерно-педагогічну академію та здобув кваліфікацію інженера. Його наміри були зрозумілими – знайти роботу в селищі Завалля, де він проживав з родиною.


Для досягнення мети, кар'єрним радником та чоловіком було складено план спільних дій. Безробітний чітко виконував рекомендації фахівців служби зайнятості, відвідував різнопланові заходи, що спрямовані на підвищення шансів знайти підходящу роботу. Проте, робоче місце було підібране безробітному не одразу.


Олександр Юрійович не здавався, і, невдовзі, за сприяння районної філії був працевлаштований до ТОВ «Сучасні технології видобування» на посаду начальник дільниці.


«Я задоволений тим, що маю гарну роботу, на якій добросовісно виконую поставлені мені завдання. Та найголовніше, що тепер я маю можливість утримувати родину», – поділився колишній безробітний. 


1657Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: