Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Лариса Екало, фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайня
Дата: 23 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/10/23/pershi-kroki-dopomoga-sluzhbi-zainjatosti-novostvorenim-pidpriemstvam.htm
суспільство, 23 жовтня 2020

Перші кроки: допомога служби зайнятості новоствореним підприємствам

Лариса Екало, фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайня


Побудова довірливих стосунків з роботодавцями, які тільки-но розпочинають свою діяльність, вивчення їхніх кадрових потреб, надання послуг із залученням сучасних засобів комунікації – такі завдання стоять перед фахівцями центрів зайнятості (консультантами роботодавця). 


До Новоархангельської районної філії обласного центру зайнятості звернулася ФОП Глущенко Надія Петрівна, яка розпочала свою діяльність у ветеринарній сфері. Підприємниці потрібна була допомога у доборі працівника на новостворене робоче місце на посаду продавця до ветеринарної аптеки, яка нещодавно відкрилась у центрі селища Новоархангельськ.


«Серед послуг служби зайнятості найактуальнішими для мене, на сьогодні, є підбір працівників, організація стажування безпосередньо на робочому місці, як дієвий шлях підготувати та адаптувати працівника до роботи на новому робочому місці. А ще придивитись до його професійних якостей», – розповіла Н. Глущенко.


Консультант роботодавця та кар’єрні радники переглянули професійно-кваліфікаційний склад безробітних, які перебувають на обліку у районній філії. Серед клієнтів філії була й Віта Олійник – безробітна, яка повністю відповідала вимогам роботодавця, і до того ж мала професійну освіту за кваліфікацією «Ветеринарна медицина», яку здобула у Компаніївському коледжі ветеринарної медицини.


Співбесіда з роботодавцем пройшла успішно, і сьогодні колишня безробітна працює продавчинею у новоствореній аптеці.


«Залишившись без роботи, по допомогу у її пошуку я звернулася до служби зайнятості. Я навіть і не сподівалась, що так швидко її знайду, та ще за здобутою професією. Я задоволена! По-перше, я маю роботу і заробітну плату, а по-друге – розуміння того, що ти допомагаєш людям дбати про своїх домашніх улюбленців», – ділиться В. Олійник.


Новоспечена підприємниця залишилася задоволена оперативною та якісною роботою фахівців служби зайнятості, і висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю, адже має чимало планів у напрямку розвитку свого бізнесу. 



1580Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: