Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 5 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/10/05/agroexpo-2020-pidsumki.htm
суспільство, 5 жовтня 2020

AGROEXPO-2020: підсумки


Виставка проходить під патронатом: Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.


Організатори виставки: Кіровоградська обласна державна адміністрація, Федерація роботодавців України, Торгово-промислова палата України, Асоціація підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК "Украгромаш", ВГО "Українська асоціація аграрних інженерів".


У VIII Міжнародній агропромисловій виставці з польовою демонстрацією техніки AGROEXPO-2020, яка пройшла з 30 вересня по 3 жовтня, взяли участь 450 компаній-експонентів та 500 учасників «Покровського ярмарку». Виставкова площа комплексу має рекордні для України розміри та складає 125 000 м². 


В 2020 році кількість компаній-учасниць, з ряду причин не змогли приїхати – це іноземні експоненти з Туреччини, Польщі та Білорусії.


Цьогоріч традиційної реєстрації відвідувачів не було, в зв’язку з карантинними обмеженнями (для того, щоб уникнути скупчення людей),  проте, за попередніми даними отриманими емпіричним шляхом (заповнюваність автостоянки, списки реєстрацій учасників тощо), за чотири дні роботи виставки  її відвідали 38 000 – 42 000. Надзвичайно насиченим та продуктивним виявився саме другий день виставки, так як кількість цільових відвідувачів просто «зашкалювала».


У відкритті взяли участь Міністр розвитку економіки  торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Назаренко, Голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, а також Голова Правління обласного об'єднання роботодавців Кіровоградської області Павло Штутман.


За дні роботи виставки в межах робочих візитів на найбільшу виставку завітали: делегація Китайської діаспори в Україні та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні – Ігор Сокол.


Традиційно під час роботи виставки відбулась низка семінарів, конференцій, панельних дискусій. Так, у перший день роботи виставки ділову програму «AGROEXPO-2020» відкрив семінар «Сучасні проблеми агропромислового комплексу області та перспективи розвитку в умовах зміни клімату» (напрямки державної підтримки сільського господарства у 2020 році та перспективи на 2021-2023 роки; імплементація земельної реформи, передові технології та досягнення аграрного сектору Ізраїлю). Всеукраїнський науковий інститут селекції провів панельну дискусію «Основні критерії вибору гібридів соняшнику та кукурудзи». Відбувся «круглий стіл» «Національна система кваліфікації – міст між освітою та ринком праці» під час якого було проведене обговорення проблем реалізації державної політики у сфері кваліфікацій та важливість якості професійних кадрів з точки зору роботодавців.


На виставці цьогоріч були представлені провідні бренди сільськогосподарського машинобудування – як іноземні («John Deere», «New Holland», «Case, Fendt», Claas» та інші), так і вітчизняні (ХТЗ, «Ельворті», «Лозівські машини», «Білоцерківмаз» тощо). Хотілось би зазначити, що  за  ініціативи Федерації роботодавців України, на виставці була представлена мультибрендова експозиція вітчизняної комунальної техніки. 


Аграрії мали змогу ознайомитись  з максимально можливою номенклатурою техніки та обладнання для АПК,  оновити свій технопарк, а  також їх увазі була запропонована експозиція племінних порід тварин та птиці (площа 2000 м²). 


Окремою експозицією в рамках виставки була виставка  «AUTOLAND»,  на якій були представлені легкові та вантажні автомобілі  світових брендів. 


На AGROEXPO-2020 аграрії впродовж 4-х днів роботи мали можливість купити сільгосптехніку за акційними цінами: у разі підписання договорів на купівлю техніки безпосередньо на виставці -  аграрії отримували знижку від 5%,  в разі коли техніка була забрана з експозиції – 10%. 


З кожним роком на AGROEXPO зростає Всеукраїнський освітній ярмарок. В 2020 році свої наукові потужності показали 30 ЗВО з різних куточків України.


В межах «АGROEXPO» традиційно пройшов культурно-розважальний захід «Покровський ярмарок» –  з міні-експозиціями товарів декоративно-ужиткового мистецтва, частуванням, виступами творчих колективів та  вже традиційним конкурсом "Гарбуз-велетень". В 2020 році  переміг гарбуз Валентини Білоконенко з селища Степового Кіровоградської області. Вага гарбуза-велетня склала 55,3 кг. Переможниця отримала у подарунок 32-дюймовий телевізор.


Під час «Покровського Ярмарку»  цього року  відзначали 175 років від дня народження нашого видатного земляка-драматурга Івана Карпенка-Карого (Тобілевича), персонаж однойменного твору якого – Мартин Боруля є символом-брендом ярмарку. 


Хотілося б наголосити, що пройшов фестиваль вуличної їжі «Єлисавет Смак Fest», який тривав всі чотири дні виставки та  дав змогу відвідувачам посмакувати різноманітними стравами кухонь народів світу.


1316Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: