Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Оксана Гусєва, заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості
Дата: 23 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/09/23/profesiina-realizatsija-jak-molodii-atovets-z-kropivnitskogo-znaishov-svoe-mistse-na-rinku-pratsi.htm
суспільство, 23 вересня 2020

Професійна реалізація: як молодий атовець з Кропивницького знайшов своє місце на ринку праці

Оксана Гусєва, заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості


Після закінчення машинобудівного коледжу Кіровоградського національного технічного університету, де здобув спеціальність «Обслуговування верстатів з програмним управлінням і робототехнічних комплексів», дев’ятнадцятирічний Микола Б. вирішив підписати контакт на проходження військової служби у Збройних Силах України. Тож працевлаштування за здобутим фахом довелося відкласти.


«Ще навчаючись я для себе вирішив, що по закінченню навчального закладу підпишу контракт на військову службу, адже вважаю це своїм обов'язком. Я не шкодую ні хвилини, адже це мій свідомий вибір. Усе, чого навчився там, що дали нам наші військові командири, що ми, солдати, дали один одному – підтримку, знання, безліч нового, спільні та особисті перемоги над своїми слабкостями, страхами. Це – безцінне. Узагалі час проведений у зоні АТО, а це майже рік, пролетів дуже швидко», – ділиться спогадами колишній військовослужбовець. 


Про те, чому військова служба навчила конкретно його, Микола каже так: «Дисципліні і силі слова. Тепер я не відкладаю виконання обіцянок, як це було раніше. Тепер все просто. Сказав – і відразу зробив. Ніяких затримок між словом і ділом».


Повернувшись до мирного життя, молодий чоловік одразу ж приступив до пошуку роботу. Досвіду роботи за здобутою професією Микола не мав, отримані під час навчання навички втратив, проте, працевлаштуватися хотів саме за освітою, яку отримав. Самостійні пошуки результатів не давали. Тож за допомогою у працевлаштуванні колишній військовослужбовець звернувся до Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.


На жаль, на момент звернення, роботи за освітою з гідною заробітною платою у місті не було. Під час перебування на обліку, Микола відвідав низку семінарів з техніки пошуку роботи, і, заручившись допомогою фахівців центру зайнятості, розробив план пошуку роботи. «Пошуки роботи ускладнив запроваджений карантин. Але я не зупинявся і припиняв пошуку, адже головним для мене було знайти роботу», – згадує молодий чоловік.


Вакансія з'явилась неочікувано: підприємство ТДВ «Інтерресурси», яке спеціалізується на лісопильному та стругальному виробництві, подало вакансію оператора верстатів з програмним керуванням. Кар’єрним радником було запропоновано Миколі Б. звернутись до вказаного роботодавця.


Після короткої співбесіди з роботодавцем та проходження медогляду, колишній військовослужбовець був працевлаштований. Сьогодні хлопець працює на сучасному свердлильно-присадочному верстаті і виготовляє вироби з дерева будь-якої складності. «Я задоволений тим, що маю роботу за професією, яку здобув раніше, вчасно отриману заробітну плату та можливість професійно реалізовуватись», – зазначає колишній безробітний. 


1319Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: