Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Володимир Ніколаєнко, директор Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 6 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/08/06/pidpriemitsi-novgorodkivschini-dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittju-realna-pidtrimka-dlja-fop-na-period-karantinu-.htm
суспільство, 6 серпня 2020

Підприємиці Новгородківщини: «Допомога по частковому безробіттю – реальна підтримка для ФОП на період карантину»

Володимир Ніколаєнко, директор Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості


Можливістю отримати допомогу по частковому безробіттю на період карантину вже скористалися близько 4000 представників малого та середнього бізнесу Кіровоградської області. У тому, що державна програма з надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину діє переконалися й представники бізнесу Новгородківського району.


Серед них, одними з перших хто вже отримав допомогу по частковому безробіттю, є ФОП Дяченко О.В., ФОП Подплєтня О.М.,ФОП Якубіцька Л.С. та ін.


«Гортаючи стрічку новин в одному з інтернет-видань, мою увагу привернув допис під назвою «ФОП без найманих працівників: 6 кроків для отримання допомоги». Ця інформація мене зацікавила і я зателефонувала на гарячу лінію Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості», – згадує підприємниця Людмила Якубіцька, видом діяльності якої є надання послуг перукарнями та салонами краси.


Фахівці районної філії повідомили підприємниці, що дана державна програма дійсно діє і власник бізнесу може скористатися нею, звернувшись з необхідним переліком документів до служби зайнятості за місцем реєстрації як платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Пані Людмила не зволікала: здійснила усі необхідні для отримання державної допомоги кроки і подала документи на розгляд. Невдовзі підприємниці надали позитивне рішення, а вже сьогодні вона отримала державні кошти і поступово відновлює роботу свого закладу, що розташований у центрі селища Новгородка. Майстриня краси покладає щирі сподівання на те, що усі сфери життя поступово відновляться і усе буде добре. 


Оголошений карантин, що запроваджений з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції, не оминув і бізнес ФОП Подплєтньої О.М., яка займається наданням фотопослуг, а також реалізацією освітлювальних приладів та інших товарів для дому. «Отримана від служби зайнятості допомога дала мені можливість почуватися більш впевнено та частково відновити свою діяльність у період адаптивного карантину. З'являється усе більше замовлень на портретні фотозйомки, фотосесії з проведення весіль, ювілейних банкетів, фуршетів, дитячих свят та інших урочистих заходів», – повідомила Ольга Миколаївна.


Покрокова інструкція, що була надана фахівцями районної філії підприємниці, допомогла їй зробити впевнені кроки для отримання фінансової допомоги. Наразі обласним центром зайнятості прийнято позитивне рішення про надання ФОП Подплєтній О. М. допомоги по частковому безробіттю на період карантину, а відтак вона отримала державні кошти. 


Відчутні корективи були внесені й у діяльність приватного підприємця Дяченко Олени Вікторівни, яка займається у Новгородці торгівлею дитячого одягу та промисловими товарами. «Щороку, на початку весни, ми вкладаємо немалі кошти на придбання нового товару. Оголошений карантин стурбував мене, адже я добре розуміла, що зменшено обсяги товарообігу, а відтак впадуть і доходи. Державна підтримка фізичним особам-підприємцям, які не використовують найману працю, допомогла мені вирішити деякі фінансові проблеми, які були для мене тягарем, а також перечекати тяжкий період карантину», – повідомила фопівчиня.


Загалом, до районної філії обласного центру зайнятості для отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину звернулося більше півсотні представників малого та середнього бізнесу, майже всі вони отримали позитивні рішення на отримання допомоги.



1361Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: