Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 31 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/31/velikoseverinivska-gromada-ochikuvannja-i-realnist.htm
суспільство, 31 липня 2020

Великосеверинівська громада – очікування і реальність

"Кіровоград24"


Завдяки реформі децентралізації новостворені об’єднанні територіальні громади отримали змогу самостійно розпоряджатися коштами та не залежати від обласних і районних центрів, ніби то кошти повинні залишатися на місцях та направлятися на покращення життя людей, які живуть в найменших селах громади. Як же відбувається на практиці, з якими складнощами доводиться стикатися мешканцям, сіл, які не є центром ОТГ розповідають «Кіровоград24» мешканці сіл Оситняжка та Підгайці.


Великосеверинівська ОТГ про яку піде мова далі, була створена навесні 2017 року. До її складу увійшли такі населені пункти як Велика Северинка, Кандаурове, Лозуватка, Підгайці, Оситняжка та Петрове. Адміністративний центр знаходиться у Великій Северинці.


«Насправді, наразі, ми відчуваємо себе трохи забутими. Так, в центрі ОТГ ведеться робота, навіть, помітні деякі покращення, а ось останні населені пункти громади, чомусь, нажаль, залишились забуті і, що найгірше нас не чують і не хочуть чути», - скаржиться виконуюча обов’язки старости Оситнязького Старостинського округу Юлія Манукян.


Так, за словами старости ремонту потребують будинок культури та лікарська амбулаторія, в якої вже просідає фундамент. Крім цього є необхідність в оновленні сходів в дитячий садочок, розширенні майданчика, грейдуванні майже зруйнованої дороги по вулиці Садовій. Люди неодноразово зверталися до голови ОТГ Сергія Левченка, але не отримали бажаної підтримки.


«Є питання і до того, що наразі втілюють – так цього року відремонтували спортивну залу, але відремонтували не якісно, адже відразу як тільки залу відкрили для дітей, виявилося, що на стінах залишаються брудні відбитки від м’яча, стіни тріскаються. На цей ремонт було виділено 1,5 млн гривень», - розповідає Юлія Манукян.


Окремою проблемою в громаді є будівництво асфальтобетонного заводу МПП «ТАРОН» на території села Підгайці.


«Завод будують в 450 метрах від домоволодінь людей, коли норма для таких забудівель – відстань не менше 1000 метрів, поряд розташована річка, працюючий завод в межах села забруднюватиме довкілля та призводитиме до захворювань у селян. Ми не можемо допустити, щоб цей завод запрацював з очевидним порушення санітарно-екологійних», - розповідає Сергій Арделян, активіст, мешканець села Підгайці.


За словами мешканців, будівництво заводу почали ще на початку 2018 року, весь цей час селян переконували, що заводу там не буде, коли ж місцеві мешканці побачили вже встановлені модулі заводу, почали бити на сполох та звертатися до влади громади.


Тоді то і виявилося, що земельну ділянку під забудову не тільки виділила Великосеверинівська сільська рада, а ще й її депутати на чолі з головою Сергієм Левченко дозолили своїм рішенням змінити цільове призначення земельної ділянки та дали дозвіл на будівництво асфальтобетонного заводу.



Читайте також: Мешканці Підгайців протестують проти будівництва асфальтобетонного заводу на території села 


                  

2718Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ирина 1 серпня 2020 21:40
0
Асфальтный завод,это афера , сговор Сергея Левчнека с частным лицом ,владельцем завода Тарон.ЛЕВЧЕНКО не живет в Подгайцах, но вред от выбросов этого завода дойдет и до его дома и до каждого депутата подписавших липовые документы о согласии громады на это строительство и,не думая о здоровье своих детей, родителей. НЕ МЕСТО и позор такому руководителю ,который вошел в зговор против людей нашей громады и еще получает за это приличные деньги .Позор до конца его дней и неуважение. А НАМ НУЖНО ,ЧТОБЫ ЕГО И БЛИЗКО НЕ БЫЛО в нашей громаде, а завод не дать запустить.Учьтите что и дома жителей если заработает завод подешевеют вдвое кто купит возле " вонючки",.Я не хочу продавать, я хочу жить и быть здоровой. АДЫШАТЬ АСФАЛЬТОМ ПЛЮС КОРОНОВИРУС КАКИЕ ЛЕГКИЕ ВЫДЕРЖАТ. МЫ ГРОМАДА А Тарон это часный предприниматель и ему плевать на наше здоровья
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: