Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості
Дата: 29 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/29/pro-sotsialne-strahuvannja-pid-chas-roboti-za-kordonom-scho-potribno-znati-.htm
суспільство, 29 липня 2020

Про соціальне страхування під час роботи за кордоном: що потрібно знати?

Богдан Стоян, заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості


Відповідно до Закону України «Про зайнятість населення» громадяни у період трудової діяльності за кордоном мають право брати участь у загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні відповідно до законодавства України, що дає їм право на соціальний захист у разі настання відповідних страхових випадків.


Ліцензійними умовами провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1060 (в редакції постанови від 28.02.2018 № 140), визначено, що ліцензіати зобов’язанні надавати клієнтам інформацію  з питань правового і соціального захисту та про механізм добровільної участі в загальнообов'язковому державному соціальному страхуванні в Україні.


Порядок участі у добровільному страхуванні визначається Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Добровільна участь у страхуванні береться протягом строку, визначеного в договорі про добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування, але не менше одного року. Для укладення договору подається заява до органів державної фіскальної служби. У договорі про добровільну участь зазначаються:


  • назва документа;
  • відомості про особу, які вносяться до системи персоніфікованого обліку;
  • строк дії договору;
  • порядок сплати єдиного внеску та рахунки, на які він має сплачуватися;
  • умови набуття застрахованою особою права на виплати за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням відповідно до закону;
  • умови розірвання договору;
  • права та обов'язки сторін, відповідальність сторін за невиконання або неналежне виконання умов договору;
  • інші умови за згодою сторін або передбачені типовим договором про добровільну участь, що не суперечать законодавству про загальнообов'язкове державне соціальне  страхування.
  • договір про добровільну участь набирає чинності з дня його підписання.



1170Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: