Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 15 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/15/vitalii-mironjuk-viklikae-zanepokoennja-kilkist-zagiblih-ljudei-na-vodnih-ob-ektah-oblasti-nashe-zavdannja-posiliti-preventivnu-robotu-.htm
суспільство, 15 липня 2020

Віталій Миронюк: «Викликає занепокоєння кількість загиблих людей у водоймах Кіровоградщини»

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області



15 липня у режимі онлайн під головуванням начальника Управління полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка відбулась розширена оперативна нарада за результатами оперативно-службової діяльності У ДСНС в області за І-ше півріччя цього року, участь у якій взяли керівництво Управління, начальники структурних підрозділів, керівники районних відділів та секторів. Начальник Управління, керівний та інспекторський склад підпорядкованих підрозділів спілкувались дистанційно, а у приміщеннях підрозділів, де було організовано онлайн-зв’язок, присутні дотримувались визначеної дистанції.


У вступному слові начальник Управління відзначив: «З початку року підрозділами області здійснено 3930 виїздів, з яких: 1100 на гасіння пожеж і загорань, 960 – на ліквідацію надзвичайних подій іншого характеру, 1870 – для проведення тактичних навчань і занять. Врятовано 41 особу, з них: 12 – на пожежах, трьох – на воді та 26 – під час ліквідації подій іншого характеру. Піротехніками АРЗСП знешкоджено 311 одиниць вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни».


Особливе занепокоєння, за словами Віталія Миронюка, викликає ситуація з пожежами у екосистемі: за звітний період виникло 456 вогневих випадків, що на 18% більше, ніж у минулому році.


Крім того, наразі триває боротьба з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. З цією метою Управлінням здійснюються заходи із дезінфекції та обробки техніки, будинків, приміщень, територій та автошляхів населених пунктів.


Окремо Віталій Миронюк зупинився на тому, що принциповим залишається питання подальшого контролю за дотриманням протиепідемічних заходів особовим складом У ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів.


Також начальник Управління зосередив увагу присутніх на питанні забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь та підготовці до зернозбиральної кампанії 2020 року. Керівник кіровоградського гарнізону зазначив: «За ініціативи Управління та з метою виявлення фактів самовільного спалювання рослинності у природних екосистемах, встановлення порушників чинного законодавства та застосування до них відповідних заходів реагування у районах, містах, селищах створені робочі комісії із числа фахівців держлісгоспу, Державної екологічної інспекції в області, Управління ДСНС України в області, правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади». Комісіями здійснено вже 153 рейдові перевірки вразливих з точки зору пожежної безпеки відкритих територій.


Щодо ситуації із загибеллю людей на воді, Віталій Миронюк наголосив на нагальній потребі організувати роботу з органами місцевого самоврядування та керівниками, у власності яких перебувають водойми, щодонеобхідності проведення визначених рішеннями обласної влади заходів щодо профілактики травмування і загибелі людей на воді.


У свою чергу перший заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов доповів щодо стану оперативно-службової діяльності підпорядкованих підрозділів Управління за минулий період, зазначивши, що у цілому, реалізуючи пріоритетні завдання протягом звітного періоду, Управління та підпорядковані підрозділи забезпечили реагування на загрози техногенного і природного характеру.


Крім того, присутні обговорили стан роботи щодо запобігання проявам корупційних діянь у підрозділах області у I-му півріччі 2020 року.


Також були надані та затверджені пропозиції щодо подальших завдань для підпорядкованих підрозділів та служб У ДСНС у Кіровоградській області.


               

1209Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: