Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Ольга Павлюк, директор Петрівської районної філії обласного центру зайнятості
Дата: 14 липня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/07/14/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittju-jak-otrimati-i-na-scho-mozhna-rozrahovuvati-.htm
суспільство, 14 липня 2020

Допомога по частковому безробіттю: як отримати і на що можна розраховувати?

Ольга Павлюк, директор Петрівської районної філії обласного центру зайнятості


Про механізми надання представникам малого та середнього бізнесу допомоги по частковому безробіттю на період карантину йшлося сьогодні під час інформаційного вебінару, що проведений фахівцями Петрівської районної філії обласного центру зайнятості. Захід відбувся за участі головного державного інспектора  Петрівської ДПІ Олександрійського управління ГУ ДПС у Кіровоградській області Наталії Пушки. 


Заступник начальника відділу надання соціальних послуг Катерина Овдій, розпочинаючи вебінар, повідомила про заходи, які здійснюються урядом для підтримки підприємців у період їх вимушеного карантину. Зокрема, про державну програму, яка покликана, насамперед, зберегти робочі місця, а надалі – стимулювати ділову активність та відновлення бізнесу після завершення дії обмежувальних заходів. Зокрема, це допомога по частковому безробіттю на період карантину.


«На сьогодні, як в області так і районі, програма надання допомоги по частковому безробіттю представникам з числа малого та середнього підприємництва вже працює», – зазначила фахівчиня.


На сьогодні, районна філія обласного центру зайнятості отримала майже 30 пакетів документів, це, зокрема, фізичні особи-підприємці, які не використовують найману працю. 


Фахівчиня поінформувала про механізм та умови надання допомоги, звернула увагу на переліку необхідних документів для отримання зазначеної допомоги, та коректності заповнення кожного з них. Зосередила увагу присутніх на окремих аспектах, які необхідно врахувати при оформленні зазначеної допомоги.


К. Овдій також звернула увагу учасників вебінару на те, що на офіційному сайті державної служби зайнятості, у рубриці «Допомога по частковому безробіттю», вони можуть ознайомитися з корисною інформацією та покроковою інструкцією щодо порядку отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.


Н. Пушка надала підприємцям інформацію щодо звільнення від оподаткування суми отриманої допомоги по частковому безробіттю на період карантину, щодо складання звітності та ін.


У ході жвавої дискусії, яка виникла під час обговорення піднятого питань, підприємцями висловлено думку що допомога по частковому безробіттю стане суттєвою фінансовою підтримкою, яка допоможе зберегти трудові колективи та здійснити дієві кроки для виходу з карантину.



1330Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: