Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: У ДСНС України у Кіровоградській в області
Дата: 26 травня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/05/26/vitalii-mironjuk-golovni-vikliki-dlja-nashogo-garnizonu-na-sogodni-dopomoga-vladi-v-protistojanni-covid-zapobigannja-zagibeli-ljudei-na-vodoimah-ta-mas.htm
суспільство, 26 травня 2020

Віталій Миронюк: «Головні виклики для нашого гарнізону на сьогодні: допомога владі в протистоянні COVID, запобігання загибелі людей на водоймах та мас

У ДСНС України у Кіровоградській в області


26 травня у режимі онлайн під головуванням начальника Управління полковника служби цивільного захисту Віталія Миронюка відбулась розширена оперативна нарада за результатами оперативно-службової діяльності У ДСНС  в області за 5 місяців цього року, участь у якій взяли керівництво Управління, начальники структурних підрозділів, керівники районних відділів та секторів. Начальник Управління, керівний та інспекторський склад підпорядкованих підрозділів спілкувались дистанційно, а у приміщеннях підрозділів, де було організовано онлайн-зв’язок, присутні дотримувались визначеної дистанції.


У вступному слові начальник Управління відзначив: «З початку поточного року підрозділами області здійснено 2328 виїздів, з яких: 971 – на гасіння пожеж і загорянь, 717 – на ліквідацію надзвичайних подій іншого характеру, 640 – для проведення тактичних навчань і занять. Врятовано 33 громадян. Групою піротехнічних робіт знешкоджено 249 одиниць ВНП часів Другої світової війни».


Крім того, протягом звітного періоду одним з основних викликів для Управління та держави в цілому була боротьба з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.


З цією метою Управлінням здійснюються заходи із дезінфекції та обробки техніки, будинків, приміщень, територій та автошляхів населених пунктів. Всього за період карантинних заходів було проведено спецобробку 990 об’єктів та 379 км доріг у населених пунктах області.


Окремо Віталій Миронюк наголосив на тому, що, незважаючи на деякі послаблення карантину в державі, принциповим є питання подальшого контролю за дотриманням протиепідемічних заходів особовим складом У ДСНС в області та підпорядкованих підрозділів. У зв’язку з цим проведення інструктажів щодо правил безпеки під час поширення коронавірусної інфекції є обов’язковим.


У зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду начальник Управління нагадав присутнім про необхідність посилення профілактичних заходів, забезпечення протипожежного захисту сільгоспугідь у весняно-літній період та підготовки до зернозбиральної кампанії-2020.


Щодо ситуації із загибеллю людей на воді Віталій Миронюк наголосив на нагальній потребі організувати роботу з органами місцевого самоврядування та керівниками, у власності яких перебувають водойми, щодо здійснення заходів із підготовки до купального сезону 2020 року та профілактики травмування і загибелі людей на воді.


У свою чергу, перший заступник начальника Управління полковник служби цивільного захисту Олексій Родіонов, заступники начальника Управління відповідно до напрямків діяльності полковники служби цивільного захисту Максим Крутінь, Василь Штогрін, Вадим Янішевський висвітлили питання щодо стану оперативно-службової діяльності підпорядкованих підрозділів Управління, наглядово-профілактичної діяльності за минулий період та визначили першочергові завдання на найближчу перспективу.



1391Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: