Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Суспільне
Дата: 24 квітня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2020/04/24/tri-milioni-tjulpaniv-pochali-kvitnuti-v-kropivnitskomu-dendroparku.htm
суспільство, 24 квітня 2020

Три мільйони тюльпанів почали квітнути в кропивницькому дендропарку (ВІДЕО)

Суспільне


Три мільйони тюльпанів почали квітнути в кропивницькому дендропарку. На алеях та клумбах ростуть квіти 85 сортів. Ідея висадити в парку алеї з тюльпанами виникла 12 років тому після поїзди в Голландію – розповіла Суспільному ініціаторка створення квіткових композицій Лариса Онул. Починали з 300 тисяч тюльпанів.


Цьогоріч тюльпани висадили на 23 клумбах. Загальна площа – 20 гектарів. Квітникарка Наталія Балалайкіна каже – тюльпани особливого догляду не потребують, кожен сорт квітне від двох до трьох тижнів. Розповіла, як формують композиції. "Робимо ескізи, переносимо їх на землю – беремо шпагат, палички. У цьому році у нас найкращі малюнки, ще у нас таких не було".


Три мільйони тюльпанів почали квітнути в кропивницькому дендропарку


Цього року композиції присвятили темі збереження природи, розповіла керівниця дендропарку Лариса Онул"Звернули увагу на переробку вторинної сировини – металеві бочки, з яких лилася отрута, хімія, яка лилася на землю – сьогодні ми перетворили їх на красу, з якої "виливаються" квіти".


Три мільйони тюльпанів почали квітнути в кропивницькому дендропарку


Двоє кропивничанок, які сиділи у парку на лавці кажуть: милуються квітами. "Така краса! Було красивіше, було гірше, але все одно красиво", – вважає Віра Шевчук. Валентина Славінська додає: "Дотримуємось карантину, усього, що радять. Але у будинку здуріти можна, розумієте?"


Три мільйони тюльпанів почали квітнути в кропивницькому дендропарку


Кропивничанин Володимир Копен гуляв у парку з донькою. "Мені сподобались тюльпани піоновидного вигляду, які схожі на піони. Це єдине місце, де можна відпочити, коли садочок закритий, коли ти у квартирі 24 години. Дитина бачить сонце, природу, вона хоче на подвір’я. Біля будинку машини, багато пилу, хочеться більше свіжого повітря для своєї доньки".


Три мільйони тюльпанів будуть квітнути у кропивницькому дендропарку до травня.


2292Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: